Panna cotta (low carb, keto)

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez ořechů, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, sacharidy do 6g

Prosím čekejte...
Čas přípravy
10 minut
Délka vaření
4 hod 0 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
4 porce
Jídlo

dezerty

pro děti

Přidal
Přidáno
500 ml
smetana ke šlehání
dle chuti
nekalorické přírodní sladidlo (stévie, erythritol...)
0 g
vanilka
4 plátky
želatina
Panna cotta (low carb, keto)

Pro panna cottu je právě nejlepší období, všude kolem nás dozrávají borůvky, maliny a  ostružiny. My máme ostružinu na zahradě úplně obsypanou a maliny letos plodí nečekaně velké plody. Borůvky ze zahrádky jsou již sice pryč, ale zato v lese je jich dostatek. Právě veškeré bobuloviny jsou nejvhodnější ovoce pro ketogenní a low carb stravu.

Díky bobulovinám jsou také „sladkosti“ krásně barevné a dochází tak k lepšímu uspokojení smyslů. Při dodržení ingrediencí patří panna cotta i do hubnoucího nízkosacharidového jídelníčku (průvodce ke stažení). Obsahuje malé množství sacharidů a dostatečné množství tuků. A pak ať někdo říká, že nechápe, co lidi při keto stravě vlastně jedí. Prozradím vám to, hubnou a užívají si samá vynikající jídla.

 

Pro sebe bych si nemusela panna cottu vůbec doslazovat, je pro mě dost sladká už jen ta smetana v kombinaci s ovocem. Jelikož to ale bylo připravené i pro návštěvu, přidala jsem ještě na 4 porce menší lžíci erythritolu. A věřte, že byli všichni naprosto nadšeni.

Panna cottu můžete servírovat přímo v misce, nebo ji můžete vyklepnout na talířek. V tom případě, je potřeba misky před použitím vypláchnout studenou vodou, aby se od misky lehce odlepila a byla na povrchu krásně hladká.

Pokud jste v režimu adaptace nebo hubnutí s ketogenní stravou, nezapomeňte si do denního příjmu sacharidů připočítat i ovoce.

 

  1. Plátkovou želatinu namočte dle doporučení v návodu želatiny do misky do studené vody. (používám tu od Dr.Oetker). Nechte ji nabobtnat.
  2. Smetanu přiveďte k varu (nevařte).
  3. Po nabobtnání vyndejte želatinu z vody a smíchejte ji asi se 100ml horké smetany. Promíchejte do hladka vidličkou nebo nejlépe metličkou, aby se rozpustila.
  4. Smíchanou smetanu se želatinou vraťte k ostatní smetaně a promíchejte. Již nevařte.
  5. Přidejte kousíček vanilky z vanilkového lusku.
  6. Dle chuti můžete osladit. Na 4 porce jsem použila menší lžíci erythritolu.
  7. Nalejte do mističek a nechte v lednici stuhnout 4 - 5 hodin.
  8. Před podáváním ozdobte bobulovitých ovocem.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

Jeden komentář

  1. Lenka řečeno Září 22, 2020 Odpovědět

    Jedním slovem VYNIKAJÍCÍ!!! Příště se chystám na vanilkovou zmzlinu.

    Prosím čekejte...

Napsat komentář: Lenka Zrušit odpověď na komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*

Poslat upozornění při odpovědi na MŮJ komentář.