Panna cotta (low carb, keto)

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez ořechů, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, sacharidy do 6g

Prosím čekejte...
Čas přípravy
10 minut
Délka vaření
4 hod 0 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
4 porce
Jídlo

dezerty

pro děti

Přidal
Přidáno
500 ml
smetana ke šlehání
dle chuti
nekalorické přírodní sladidlo (stévie, erythritol...)
0 g
vanilka
4 plátky
želatina
Panna cotta (low carb, keto)

Pro panna cottu je právě nejlepší období, všude kolem nás dozrávají borůvky, maliny a  ostružiny. My máme ostružinu na zahradě úplně obsypanou a maliny letos plodí nečekaně velké plody. Borůvky ze zahrádky jsou již sice pryč, ale zato v lese je jich dostatek. Právě veškeré bobuloviny jsou nejvhodnější ovoce pro ketogenní a low carb stravu.

Díky bobulovinám jsou také „sladkosti“ krásně barevné a dochází tak k lepšímu uspokojení smyslů. Při dodržení ingrediencí patří panna cotta i do hubnoucího nízkosacharidového jídelníčku (průvodce ke stažení). Obsahuje malé množství sacharidů a dostatečné množství tuků. A pak ať někdo říká, že nechápe, co lidi při keto stravě vlastně jedí. Prozradím vám to, hubnou a užívají si samá vynikající jídla.

 

Pro sebe bych si nemusela panna cottu vůbec doslazovat, je pro mě dost sladká už jen ta smetana v kombinaci s ovocem. Jelikož to ale bylo připravené i pro návštěvu, přidala jsem ještě na 4 porce menší lžíci erythritolu. A věřte, že byli všichni naprosto nadšeni.

Panna cottu můžete servírovat přímo v misce, nebo ji můžete vyklepnout na talířek. V tom případě, je potřeba misky před použitím vypláchnout studenou vodou, aby se od misky lehce odlepila a byla na povrchu krásně hladká.

Pokud jste v režimu adaptace nebo hubnutí s ketogenní stravou, nezapomeňte si do denního příjmu sacharidů připočítat i ovoce.

 

  1. Plátkovou želatinu namočte dle doporučení v návodu želatiny do misky do studené vody. (používám tu od Dr.Oetker). Nechte ji nabobtnat.
  2. Smetanu přiveďte k varu (nevařte).
  3. Po nabobtnání vyndejte želatinu z vody a smíchejte ji asi se 100ml horké smetany. Promíchejte do hladka vidličkou nebo nejlépe metličkou, aby se rozpustila.
  4. Smíchanou smetanu se želatinou vraťte k ostatní smetaně a promíchejte. Již nevařte.
  5. Přidejte kousíček vanilky z vanilkového lusku.
  6. Dle chuti můžete osladit. Na 4 porce jsem použila menší lžíci erythritolu.
  7. Nalejte do mističek a nechte v lednici stuhnout 4 - 5 hodin.
  8. Před podáváním ozdobte bobulovitých ovocem.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

Jeden komentář

  1. Lenka řečeno Září 22, 2020 Odpovědět

    Jedním slovem VYNIKAJÍCÍ!!! Příště se chystám na vanilkovou zmzlinu.

    Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*