Od zítřka začínám se stravováním podle Whole30 – tedy 30 dnů bez mouky, obilovin, běžných příloh, cukru, mléka a mléčných výrobků, sóji atd. A jsem ráda, že se se přidáváte i vy.
Na každý týden založím jeden článek, který budu celý týden plnit informacemi a každý den (opravdu se pokusím každý den) přidám fotografie jídel a popis. K některým jídlům připravím i přesné recepty.
Již dnes se na Whole30 připravuji. Udělala jsem své první ghí, koupila domácí vajíčka a hromadu zeleniny a rozepsala si přibližný jídelníček na celý týden. A hlavně jsem stále v kontaktu s knihou Jídlo na prvním místě, protože mám dojem, že je pořád co vyhledávat. Jestli se do Whole30 pouštíte se mnou, nezapomeňte si nastudovat podrobnosti a nejlépe přečíst knihu. Tipy na jídelníčky najdete ZDE.
Pokud o Whole30 uvažujete a zatím se na něj necítíte, pak jen čerpejte inspiraci a snažte se zařazovat alespoň nějaká jídla podle principů Whole30 nebo paleo stravy. U klientů mám největší pozitivní ohlasy na postupné zařazování večeří. Doporučuji tedy začít večeřemi a v klidu přejít na plné paleo. Pak už je k Whole30 mnohem jednodušší cesta. Ale někdo zvládne i okamžitý přechod z běžné stravy ze dne na den – to jsou většinou ti, kteří řeší zásadni zdravotní problém. V tomto případě je ale vhodné konzultovat svůj postup s rozumným lékařem.
No, doma už vědí, že teď budu měsíc převážně u sporáku, foťáku a u PC, tak to snad zvládnu.
Vítám veškeré vaše komentáře, zkušenosti, rady, dotazy a nejlépe i receptíky.
Hanka
Zatím žádné komentáře, buďte první!