Zdravější perníčky

Kategorie: bez masa, bez mléčných, bez vajec, staré, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
30 minut
Délka vaření
10 minut
Obtížnost
střední
Podávání
8 porcí
Jídlo

mimo LCHF

Přidal
Přidáno
1 hrnek
špaldová mouka celozrnná
2 ks
vejce
perníkové koření
5 PL
med
5 PL
lískový olej
Zdravější perníčky

Vánoce se blíží a všichni přemýšlíme, jak udělat blízkým radost cukrovím, ale moc u toho nepřibrat. Pak se snažte vyměňovat klasickou bílou mouku za celozrnnou, ztužené tuky za zdravé tuky a cukr za med. Další doporučení najdete v článku Pečeme zdravé cukroví 

Díky lískovému oleji, který používám v tomto receptu, získáte oříškovou chuť a dodáte vašim perníčkům extra výživovou hodnotu. Pokud chcete zintenzivnit chuť oříšků, můžete do těsta přidat i namleté ořechy.
Lískový olej obsahuje vysoké procento nenasycených tuků, které přispívají k udržování normální hladiny cholesterolu v krvi. Dále obsahuje vit. E, který přispívá k ochraně buněk.

Med a skořice Vás před zimou zahřejí a pomůžou Vám s budováním imunity.

Perníčky jsou výborné k čaji.

Lucka

 

 

  1. Mouku, med (5-8 lžic, dle chuti), jedno vajíčko (druhé máme na potření), koření (místo perníkového lze použít skořici, badyán,...) a olej (místo lískového lze použít kokosový nebo olivový) smícháme a vypracujeme těsto. Můžeme nechat odpočinout v ledničce nebo ihned rozválet na plát 0,5-0,8 cm vysoký a vykrajovat své olíbené tvary.
  2. Potřeme druhým vajíčkem a dáme péct na 180 stupňů cca 10 minut, dle tloušťky perníčků. Pečeme do zlatova.
  3. Pokud nechcete zdobit perníčky bílkovou polevou, doporučuji je před vložením do trouby posypat nasekanými ořechy.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

Zatím žádné komentáře, buďte první!

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*