- Čas přípravy
- 10 minut
- Délka vaření
- 5 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 1 porce
- 100 g
- maliny
- 1 PL
- tvaroh tučný
- 1 ČL
- máslo
- 1 PL
- kokosová smetana
- dle chuti
- stévie
- 1 špetka
- vanilka
Horké maliny ve zdravé podobě
Horké maliny jsou mým hooodně oblíbeným zákuskem. Když už si mám dát v restauraci nějaký dezert, tak horké maliny neodmítnu. Přemýšlela jsem, jak odstranit tu spoustu nevhodných surovin a udělat maliny ve zdravé podobě.
- Na pánvi rozehřejete máslo a přidáte maliny (čerstvé nebo mražené) a dusíte dokud nezměknou a nepustí šťávu.
- Máte-li potřebu, oslaďte stévií. Když jsou čerstvé maliny sladké, tak ani není potřeba doslazovat.
- V misce si rozmíchejte tučný tvaroh s kokosovou smetanou. Do misky nalijte maliny a ozdobte tvarohovou pěnou. Doplňte ořechy nebo semínka
dobrý den Hani, také mám moc ráda horké maliny, a váš recept se mi moc líbí. Jen bych ho s dovolením doplnila i o zdravou zmrzlinu:-) Tady je návod na jednu kterou mám moc ráda. Dáme zamrazit hodně zralý banán (aby byl co nejsladší) nakrájený na kolečka a potom ho zmrzlý rozmixujeme, můžeme přidat i rozmixované oříšky. Já dávám mandle. Je to opravdu výborná záležitost. Někdy ještě dosladím agave sirupem.
Maroon moc děkuji, je to super nápad s tím zmrzlým banánem. Jen v případě hubnutí pozor na velkou porci sacharidů – maliny, banán. Ale jako zmrzlinu to určitě vyzkouším 🙂