- Čas přípravy
- 15 minut
- Délka vaření
- 40 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 1 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 25.9.2013
- 150 g
- květák
- 50 g
- rukola
- 10 g
- semínka
- 2 ks
- vejce
- 30 g
- jarní cibulka
- 1 stroužek
- česnek
- 1 špetka
- sůl
- 1/2 ČL
- kmín
- 1 PL
- olivový olej
- 100 g
- kokosové mléko

Zapékaná jídla mají v oblibě hlavně děti, ale i maminky, kvůli rychlé přípravě. Já bych dodala, že do nich můžete schovat spoustu potřebných živin. V této vyriantě jsou například zapečená slunečnicová semínka a sezam.
- Květák uvaříme spolu s kmínem, raději do poloměkka. Rukolu lehce podusíme na trošce vody a přidáme česnek. Rukolu mám moc pro její hořkou chuť, ale můžete ji vyměnit například za špenát. Přidáme semínka dle výběru a lehce prohřejeme.
- Zapékací misku vymažeme olivovým olejem. Přesypeme uvařený květák, který jemně rozmačkáme. Přidáme dušenou rukolu se semínky. Vajíčka rozmícháme s kokosovým mlékem a kořením dle chuti. A vše nalejeme do zapékací misky. Pečeme v troubě do zlatova.
Bezva recept, udělala jsem variantu s rucolou, ale příště vsadím raději na špenát
Jinak květák na jakýkoliv jiný způsob nežli „smažený obalovaný“ je luxusní záležitost!
Všechno co je zelené, je velice zdravé. Tedy je jedno, jestli špenát nebo rukola
kam se v popisu poděla cibule a pórek?
Děkuji za upozornění. Chybička se vloudila :-). Je tedy potřeba ještě orestovat cibuli a pórek a přidat do zapékací nádoby.
Dobrůtka veliká
místo rukoly jsem použila ten špenát, mňam…
Skvělý recept, který zachutnal celé mé rodině. Velmi jsme si ho oblíbili a rozhodně stojí za vyzkoušení. Maminku oslovil především díky rychlé a jednoduché přípravě, taťku zase výbornou chutí. S malou změnou, kdy jsme rukolu nahradili větším množstvím petrželky lněnými semínky jsme si opravdu pochutnali a recept zařadili mezi nejlepší top rodinné. Děkuji za typ.