Zapečený fenykl s mandlemi

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, sacharidy 6 - 10g, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
15 minut
Délka vaření
35 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
1 porce
Jídlo

hlavní jídla

Přidal
Přidáno
1 ks
fenykl
40 g
parmezán
20 g
mandle
20 g
olivový olej
Zapečený fenykl s mandlemi

Fenykl jsem začala zařazovat do jídelníčku poprvné v minulém roce a moc jsem si ho oblíbila. Má svoji specifickou lahodnou chuť. Dá se z něho dělat třeba i polévka. Tento recept je jen z pár surovin, proto je jednoduchý na přípravu. Základ tvoří právě fenykl a o bílkoviny se postará parmezán a mandle. Jedná se o velice odlehčené a lehce stravitelné jídlo.

  1. Fenykl naloupeme na plátky a dáme vařit na cca 4 minut do horké vody, aby byl měkčí.
  2. Zapékací nádobu vymažeme olivovým olejem. Nasypeme uvařený fenykl. V hrnečku si necháme trochu vody, která vznikla vařením fenyklu.Fenykl posypeme strouhanými mandlemi a parmezánem. Lehce pokapeme, hlavně mandle, vodou z vaření. Fenykl by neměl ve vodě plavat. Stačí ji mít jen trošku na dně.
  3. Dáme do trouby a zapékáme při 200 stupních 30 minut.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

2 komentářů

  1. Tamara řečeno Únor 24, 2014 Odpovědět

    Super mňamka, jako příloha byl burgur a opravdu moc zachutnalo 😀 Děkuji za skvělé recepty zdraví Tamara Znojmo

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Únor 26, 2014 Odpovědět

      Jsem rada, ze chutnalo 🙂

      Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*