- Čas přípravy
- 15 minut
- Délka vaření
- 35 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 1 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 21.2.2014
- 1 ks
- fenykl
- 40 g
- parmezán
- 20 g
- mandle
- 20 g
- olivový olej
Fenykl jsem začala zařazovat do jídelníčku poprvné v minulém roce a moc jsem si ho oblíbila. Má svoji specifickou lahodnou chuť. Dá se z něho dělat třeba i polévka. Tento recept je jen z pár surovin, proto je jednoduchý na přípravu. Základ tvoří právě fenykl a o bílkoviny se postará parmezán a mandle. Jedná se o velice odlehčené a lehce stravitelné jídlo.
- Fenykl naloupeme na plátky a dáme vařit na cca 4 minut do horké vody, aby byl měkčí.
- Zapékací nádobu vymažeme olivovým olejem. Nasypeme uvařený fenykl. V hrnečku si necháme trochu vody, která vznikla vařením fenyklu.Fenykl posypeme strouhanými mandlemi a parmezánem. Lehce pokapeme, hlavně mandle, vodou z vaření. Fenykl by neměl ve vodě plavat. Stačí ji mít jen trošku na dně.
- Dáme do trouby a zapékáme při 200 stupních 30 minut.
Super mňamka, jako příloha byl burgur a opravdu moc zachutnalo 😀 Děkuji za skvělé recepty zdraví Tamara Znojmo
Jsem rada, ze chutnalo 🙂