- Čas přípravy
- 10 minut
- Délka vaření
- 30 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 1 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 3.5.2014
- 200 g
- cuketa
- 4 stroužky
- česnek
- 50 g
- žampiony
- 2 PL
- olivový olej
- pepř
- muškátový oříšek
- sůl
- 50 g
- sýr Gouda
Cuketa zaručeně pomáhá mnoha způsoby se zdravým hubnutím. Až 90% vody dělá cuketu nízkokalorickou potravinou s vysokým obsahem biologicky důležitých látek.
Obsah vlákniny pomáhá čistit náš zažívací trakt, především střeva. Zlepšuje průchodnost střev a vitamín A zase udržuje střeva odolná proti zánětům.
Vysoký obsah draslíku pomáhá s vylučováním nadbytečné vody a vyplavováním kyselin z těla. Myslet na odkyselení je důležité při dietách s vyšším množstvím bílkovin, při nemocech jako je dna, cukrovka, revma, otoky.
Cuketa by se měla objevovat v jídelníčku nejlépe 2x týdně. V případě výše uvedených nemocí i každý den.
Přeji dobrou chuť a pohodové hubnutí!
Hanka
Pojeďte s námí jedinečný víkend „NASTARTUJ HUBNUTÍ“.
- Cuketu nakrájíme na kolečka a dáme do zapékací nádoby.
- Přidáme na plátky pokrájené žampiony.
- Do hrnečku dáme olej, rozmačkaný česnek, veškeré koření, sůl a zamícháme s trochou vody.
- Směs nalijeme na cuketu a cuketu v ní máčíme.
- Dáme do trouby zapékat na 200 stupňů asi 30 minut. Na závěr přidáme sýr.
- Podáváme například s červenou čočkou.
Opět výborná mňamka. děkuji šárka
Také mám tento recept moc ráda a dělám ho často 🙂