- Čas přípravy
- 5 minut
- Délka vaření
- 40 minut
- Obtížnost
- střední
- Podávání
- 1 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 2.3.2014
- 30 g
- jáhly
- 30 g
- červená čočka
- 200 g
- brokolice
- 1 ks
- vejce
- 30 g
- sýr Gouda
Vyzkoušejte někdy zapéct neobvyklou kombinaci čočky a jáhel. Chuťově jsou vynikající právě s brokolicí. Dostatek bílkovin doplní vajíčko a případně sýr. O přísun zeleniny se zase postará brokolice. Recept je vhodný i pro vegetariány.
- Jáhly propláchneme horkou vodou a dáme vařit. Po minutce přidáme do stejného hrnce červenou čočku a vaříme kolem 3 minut. Poté vypneme a necháme dojít.
- Brokolice uvaříme, ale nerozvaříme.
- Do zapékací nádoby ( použila jsem dortovou formu) dáme uvařenou brokolici, jáhly a čočku. Zalijeme vajíčkem naředěným troškou vody. Dáme péct do trouby na 200 stupňů na cca 30 minut.
- Pět minut před koncem rozložíme sýr. A zapečeme. Pokud omezujete mléčné výrobky, můžete do receptu přidat například tofu nebo tempeh
Na jednu porci ? Ta je odkrojena, spocitana z jedne „placky“, nebo toto mnozstvi staci na dortovou formu ? Jinak urcite bych zaradila k snidani, nebo obed, ale veceri asi ne, ze? Dekuji
Dobrý den, musím říct, že jste mě celkem zaskočila, protože opravdu to množství nevím. Už je to starší recept. Ale myslím, že to bylo opravdu na jednu porci, tedy do formy toho musíte dát víc. Budu moc ráda, když vyzkoušíte a napíšete mi. Doporučila bych to také na snídani nebo oběd. U aktivních lidí i na večeři.
Toto je můj druhý vyzkoušený recept z těchto stránek. Jsem spíš přes maso, takže příště zkusím přidat šunku, ale i tak to bylo dobré.
Určitě je to dobrá varianta pro jedlíky masa 🙂
dobry den,nemate prosim zkusenost se zadrzovanim vody v tele,pripadne zanety?Jinak si totiz nedovedu vysvetlit velke vykyvy ve vaze ze dne na den…. Dekuji za odpoved.
Na vetsinu zanetu a zadrzovani vody v tele plati snizeni sacharidu ve strave. Jist pouze ty bezlepkove a s nizkym glykemickym indexem. Vyradit veskera ecka a jist jen co nejprirozenejsi stravu. Jist ke vsemu hodne zelene zeleniny, aby byla strava co nejvice zasadotvorna a odkyselovala telo. Zaradit dostatek omega3 ve forme tabletek ci rybiho oleje, dostatecneho mnozstvi ryb a lneneho seminka a lneneho oleje. Take bych pridala vitamin C a Magnesium. Je toho vice, ale takto alespon rychle rady :-). Hezky den.