- Čas přípravy
- 10 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 4 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 7.3.2017
- 1 ks
- plechovka kokosového mléka
- 1 PL
- citron
- 1/2 PL
- jablečný ocet
Tento recept pochází z facebookové skupiny KETO a LOW CARB životní styl a poskytla jej Markéta Fe.
- Vychladíme kokosové mléko v lednici asi hodinu. Potřebujeme, aby se oddělila kokosová voda od tužší kokosové smetany. Musíte koupit takové kokosové mléko v plechovce, které neobsahuje žádné emulgátory ani stabilizátory, jinak bude díky aditivům za všech podmínek konzistentní a nepodaří se vám dosáhnout oddělení tuhé, tučné složky.
- Poté slijte kokosovou vodu (nebudeme potřebovat - samotnou ji nedoporučuji ke konzumaci z důvodu obsahu cukrů) a tužší kokosovou hmotu dáme do misky.
- Vmícháme šťávu z citrónu a jablečný ocet – postupně, dle individuální chuti (není potřeba držet se striktně množství), dobře promíchat a dát na 30 min do lednice ustát, chuti se lépe propojí.
Zatím žádné komentáře, buďte první!