- Čas přípravy
- 15 minut
- Délka vaření
- 30 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 5 porcí
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 28.4.2014
- 300 g
- ječné kroupy
- 300 g
- fazole adzuki
- 8 stroužků
- česnek
- 2 ks
- cibule
- 1 ČL
- majoránka
- 1/2 ČL
- kmín
- sůl
- pepř
- 1 ČL
- zázvor sušený
- 2 PL
- sójová omáčka Shoyu
- 1 x
- bujón (kostka)
- 1 hrnek
- voda
Je vůbec možné udělat vegetariánský prejt? No, maso se vždycky špatně nahrazuje, to je pravda. Ale chuťová kombinace tohoto jídla určitě přiláká i mužské jedlíky. Manžel tohle jídlo vždycky vítá, protože mu to opravdu hodně ten prejt připomíná. Na recept jsem narazila v BIO kuchařce Hanky Zemanové, podle které velice ráda vařím. Jen lehce jsem recept doladila.
Dobrou chuť!
Hanka
Líbí se vám recept? Pak ho sdílejte a lajkujte na Facebooku . Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout. Diskutujte s jinými v diskuzi o svém hubnutí a zdravém vaření.
Doporučené články :
- Den předem večer si namočte do jednoho hrnce fazole a do druhého kroupy. Tak urychlíte jejich vaření a budou i mnohem lépe stravitelné.
- V době přípravy nejdříve dejte vařit zvlášť do hrnců kroupy a fazole. Já je dělám 10 minut a pak je nechám pod pokličkou dojít, než si připravím všechno kolem. Při vaření přidávám do vody kousek mořské řasy, kvůli doplnění minerálů.
- Nakrájejte na kostičky cibuli a restujte do zlatova. Připravte si česnek.
- Slijte přebytečnou vodu z krup i fazolí. Pak je nasypte do orestované cibulky. Zalijte asi hrníčkem vody. Přidejte česnek (rozmačkaný), lžičku majoránky, bujón, lžičku sušeného zázvoru, půl lžičky drceného kmínu a pepř. Nechte vyvařit vodu. Na závěr nalijte asi 2 lžíce fermentované sójové omáčky. Výraznější chuti docílíte přidáním majoránky, česneku a sójové omáčky. Podávejte s domácím kysaným zelím.
všimla som si, že v recepte nie je žiaden tuk, je to zámerne kvôli použitým surovinám, ktoré majú vyšší obsah sacharidov ? ďakijem za odpoveď a zdravím vás
Ano, jedná se o starší recept, kdy jsem ještě LCHF stravu neznala.
Dobrý den, toto jídlo jsem už připravovala několikrát a velice mi chutná, děkuji za skvělý tip. 🙂 Chtěla bych se zeptat: Lze nahradit ječné kroupy nějakými bezlepkovými? Například pohankovými? 🙂
Asi by šly určitě nahradit. Vyzkoušejte a napište 🙂