- Délka vaření
- 30 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 4 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 23.2.2015
- 1 ks
- tofu
- 1 ČL
- olivový olej
- 1 špetka
- sůl
- 1 špetka
- pepř
Podle posledního receptu jste si mohli vyzkoušet udělat domácí tofu. Pokud hledáte recepty na jídlo bez masa, tak tento recept nabízí velice chutnou a rychlou svačinku. K výrobě tyčinek jsme použili opět naše cizrnové tofu, ale jistě by šly udělat i z klasického sójového – čímž značně snížíte sacharidy.
- Hotové tofu nakrájíme na centimetrové plátky.
- Na plech naskládáme kuchyňskou utěrku, tyčinky dáme na utěrku, přikryjeme další vrstvou utěrky a prkýnkem zatížíme. Je potřeba z tofu dostat přebytečnou vodu. Stačí nechat hodinku.
- Pak už si jen potřeme pečící papír olivovým olejem a tyčky na něj naskládáme.
- Posypeme kořením a pečeme na 190 stupňů nejdřív 15 minut, pak je otočíme a dáme zase na 15 minut do trouby.
- Tyčky nám krásně zezlátnou a jsou na povrchu křupavé.
Zatím žádné komentáře, buďte první!