- Čas přípravy
- 25 minut
- Délka vaření
- 30 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 12 porcí
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 27.3.2016
- 300 g
- bulvový celer
- 6 ks
- vejce
- 160 g
- tuňák v konzervě
Původně jsem si naplánovala, že budu péct slané květákové koláčky. Ale protože jsem nikde nesehnala květák, recept jsem celý překopala a upekla úplně něco jiného – tuňákové muffinky.
Přeji dobrou chuť a krásné Velikonoce!
Hanka
- Celer očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.
- Vejce rozklepneme do misky a důkladně promícháme vidličkou, aby se spojil bílek se žloutkem. Ochutíme pepřem, solí nebo bylinkami.
- Připravíme si tuňáka. Použila jsem tuňáka Rio mare v olivovém oleji (větší balení - 160g). Slejte olej nebo šťávu, aby vám zůstalo pouze maso.
- Formu na muffiny lehce vymažeme olivovým olejem. Nejdříve dáme vrstvu strouhaného celeru. Na ni kostičku tuňáka a opět celer. Tuňák by měl být v celeru "zabalený", aby se objevil až po nakousnutí. Nakonec zalijeme vajíčkem.
- Pro malé vylepšení a pestrost můžete vmíchat do některých muffinků špenát nebo rajčata.
- Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 30 minut.
Také jsem dělala ale akorát místo celeru jsem dala mrkev. Rychlé a ještě to výborně chutná
Super jednoduchý a velmi chutný recept. Místo tuňáka jde použít cokoli 😊
Tak teda tenhle recept je prostě úžasný. Nenáročný na přípravu a suroviny a je prostě skvělý.
Děkuji. Také ho mám moc ráda.