- Čas přípravy
- 10 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 1 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 6.3.2014
- 80 g
- tuňák v konzervě
- 80 g
- lučina
- 1 ks
- jarní cibulka
Tuňáková pomazánka je výborná jako zdroj bílkovin třeba ke snídani nebo k večeři. Když kupujete tuňáka, vybírejte raději toho ve vlastní šťávě a přidejte do něj vlastní kvalitní olivový olej. Pokud je totiž na plechovce uvedeno v rostlinném oleji, tak věřte, že tam je ten nejobyčejnější stolní, který je plný nevhodných rostlinných tuků. Když už občas koupím tuňáka v oleji, tak jen značku Rio mare, která používá olej olivový. Ale ani tady nemáte jistotu, jak kvalitní tento olej je. Pro účely tohoto receptu je počítáno s tuňákem ve vlastní šťávě.
- Najemno nakrájenou cibulku, lučinu a tuňáka smícháme a nejlépe vyšleháme šlehačem do jemné nadýchané pomazánky.
dobrý den,je možné,nahradit tvaroh rostlinným máslem,v případě,že mám alergii na kravské mléko?děkuji za odpověď.
Rostlinnému máslu bych se vyhýbala. Je většinou jen zdrojem nevhodných éček, nadbytku zánětlivých omega6 a muselo projít zajímavou cestu, aby bylo tuhé. O víkendu jsem dělala pomazánku doma a neměla jsem lučinu, tak jsem přidala olivový olej. Byla naprosto v pohodě. Doporučuji.