- Čas přípravy
- 5 minut
- Délka vaření
- 5 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 2 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 27.2.2014
- 190 g
- tempeh uzený
- 20 g
- olivový olej
- 100 g
- jarní cibulka
- 100 g
- pórek

Chuť uzeného tempehu naprosto zbožňuji a zařazuji ho do jídelníčku velice často. Navíc dle posledních studií je ze sójových výrobků nejvhodnější, protože prošel fermentací a je dobře stravitelný.
- Cibulku orestujeme na olivovém oleji a přidáme i na kolečka pokrájený pórek.
- Po chvilce přidejte tempeh a případně kus uzeného masa. Uzené maso není nutné, ale já jsem zrovna doma kousíček měla a o to pak bylo jídlo šťavnatější.
dobrý den,ráda bych se zeptat,jak často by se v dietni stravě měly objevovat sojové výrobky?Nemohu lepek a mléčné výrobky a mám tak trochu obavu,aby mi častější konzumaci spíše neublížila.děkuji
Dobry den SimonoB. Dekuji za prinosny dotaz. I se sojovymi vyrobky bych v jidelnicku setrila a nezarazovala je denne, ale treba jen 3x tydne Navic u soji vznika problem, ze velka cast produkce je geneticky modifikovana. Vybirejte tedy jen vyrobky oznacene jako GMO free nebo BIO. Ze sojovych vyrobku se zamerujte hlavne na tempeh, je pro telo nejvhodnejsi a ma jine vlastnosti nez bezna soja. Hezky den