Slunečnicové paté – „paštika“
Domů » Recepty » Slunečnicové paté – „paštika“
Kategorie: bez lepku, bez masa, bez mléčných, bez ořechů, bez vajec, lowcarb strava, paleo primal, paleo strava, sacharidy nad 15g, strava s nižším GI, vegan
Slunečnicová semínka si namočíme nejlépe přes noc. Stejně tak zalijeme sušená rajčata (ne nakládaná v oleji) 100 ml vody a necháme bobtnat.
Druhý den si v menším hrnci rozpálíme olej (druh dle Vašich chutí) a zpěníme najemno nakrájenou cibulku. Chvilku restujeme. Pak přidáme červenou papriku, provensálské koření a promícháme. Přilijeme asi 100 ml vody a minutku dusíme.
Mezitím si agar rozmícháme v 200 ml vody a přilijeme do hrnce, přivedeme k varu a necháme minutku povařit. Odstavíme.
Slunečnicová semínka slijeme, opláchneme a nasypeme do koktejlového mixéru. Přidáme lahůdkové droždí, česnek, citronovou šťávu, sójovou omáčku, červenou řepu (může a nemusí být), rajčata i s máčecí vodou a promixujeme.
Také horkou vodu s agarem a kořením nalijeme do mixéru k rozmixované slunečnicové směsi. Mixujeme 2 minuty na vysoké otáčky, dokud nebude konzistence dokonale hladká.
Srnčí hřbet nebo jinou vhodnou formu vypláchneme studenou vodou a směs do ní nalijeme. Necháme zchladit, nejprve venku, pak dáme ztuhnout do lednice.
Ztuhlé a vychlazené paté vytáhneme z lednice a nožem opatrně po stranách odlepíme. Můžeme vyklopit na tácek, nebo krájet přímo z formy.
ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI
VÍCE INFO
proč nemůžou být rajčata v oleji?