Květákové rizoto s chřestem a parmezánem

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez ořechů, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, sacharidy 6 - 10g, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
20 minut
Délka vaření
25 minut
Obtížnost
střední
Podávání
1 porce
Jídlo

hlavní jídla

Přidal
Přidáno
150 g
chřest zelený
1 ks
jarní cibulka
50 g
parmezán
100 g
květáková rýže
1 PL
kokosová smetana
dle potřeby
sůl
1 špetka
pepř
20 g
máslo
Květákové rizoto s chřestem a parmezánem

Rizoto na italský způsob. Jemné, lahodně smetanové s chřestem. Tento recept jsem si přivezla z dovolené v Itálii, kde ale používali klasickou rýži, zatímco my použijeme rýži květákovou – recept najdete na našich stránkáh.  Chřest jsem se dříve tak nějak bála doma vařit, protože né pokaždý byl krásně měkký. Od té doby,co jsem si koupila parní hrnec, je to mnohem jednodušší. Chřes je velice zdravá a v české kuchyni né až tak obvyklá zelenina.

 

 

  1. Nejprve je potřeba správně uvařit chřest. Jak jsem již psala, doma používám parní hrnec, ve kterém oloupaný chřest uvařím. Ještě syrový chřest, pokud je pocitově tužší nejdříve škrabkou oloupu. Po uvaření zůstane krásně jemný bez tvrdých vláken.
  2. Připravíme si květákovou rýži dle receptu.
  3. Na pánvi na rozpuštěném másle orestujeme jarní cibulku, přidáme květákovou rýži, nastrouhaný parmezán a dle chuti sójovou smetanu, sůl, pepř. Na konec přimícháme pokrájený chřest.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

2 komentářů

  1. KataHeczkova řečeno Listopad 2, 2013 Odpovědět

    Výborná záležitost! 🙂 Nikdy jsem chřest nejedla a nelituju že jsem ho koupila 🙂 Akorát místo sojové smetany jsem dala 10% zakysačku, protože jsem sojovou nemohla sehnat. Doporučuju moc, super! 🙂 Příště jdu na kapustičku v cuketovo sýrové omáčce 🙂 tak jsem zvědavá.

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Listopad 3, 2013 Odpovědět

      Tak to jsem rada, ze chutnalo. Musim ho doma take brzo zopakovat 🙂

      Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*