- Čas přípravy
- 20 minut
- Délka vaření
- 25 minut
- Obtížnost
- střední
- Podávání
- 1 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 25.9.2013
- 150 g
- chřest zelený
- 1 ks
- jarní cibulka
- 50 g
- parmezán
- 100 g
- květáková rýže
- 1 PL
- kokosová smetana
- dle potřeby
- sůl
- 1 špetka
- pepř
- 20 g
- máslo
Rizoto na italský způsob. Jemné, lahodně smetanové s chřestem. Tento recept jsem si přivezla z dovolené v Itálii, kde ale používali klasickou rýži, zatímco my použijeme rýži květákovou – recept najdete na našich stránkáh. Chřest jsem se dříve tak nějak bála doma vařit, protože né pokaždý byl krásně měkký. Od té doby,co jsem si koupila parní hrnec, je to mnohem jednodušší. Chřes je velice zdravá a v české kuchyni né až tak obvyklá zelenina.
- Nejprve je potřeba správně uvařit chřest. Jak jsem již psala, doma používám parní hrnec, ve kterém oloupaný chřest uvařím. Ještě syrový chřest, pokud je pocitově tužší nejdříve škrabkou oloupu. Po uvaření zůstane krásně jemný bez tvrdých vláken.
- Připravíme si květákovou rýži dle receptu.
- Na pánvi na rozpuštěném másle orestujeme jarní cibulku, přidáme květákovou rýži, nastrouhaný parmezán a dle chuti sójovou smetanu, sůl, pepř. Na konec přimícháme pokrájený chřest.
Výborná záležitost! 🙂 Nikdy jsem chřest nejedla a nelituju že jsem ho koupila 🙂 Akorát místo sojové smetany jsem dala 10% zakysačku, protože jsem sojovou nemohla sehnat. Doporučuju moc, super! 🙂 Příště jdu na kapustičku v cuketovo sýrové omáčce 🙂 tak jsem zvědavá.
Tak to jsem rada, ze chutnalo. Musim ho doma take brzo zopakovat 🙂