- Čas přípravy
- 20 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 4 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 19.4.2014
- 1 1/2 hrnku
- sušené datle
- 1/2 hrnku
- vlašské ořechy
- 3 PL
- ovesné vločky
- 1 špetka
- sůl
- 1 hrnek
- jahody
Jednoduchá a přesto extrémně chutná trojkombinace tvoří spolu s jahodami pro mě nepřekonatelnou svačinku nabitou energií a vitamíny. Můžete zvolit i jiné ovoce, doporučuji však méně sladké druhy kvůli vysokému obsahu fruktózy v datlích.
Nahořklé chuti vlašských ořechů se právě díky kombinaci s datlemi nemusíte obávat. Navíc jsou v naší dietě nepostradatelné pro vysoký obsah omega-3 mastných kyselin. Ty pomáhají udržovat hladinu cholesterolu a snižují riziko vzniku žlučníkových kamenů. Díky vitamínu E a zinku přispívá konzumace ořechů k pružnosti pokožky a síle vlasů. Bylo též prokázáno, že obsahují 1,38 mg mědi na 100 g, což je více než většina rostlinných potravin a masa. Měď umožňuje vstřebávání železa ve střevech a pomáhá tak při prevenci chudokrevnosti. Obsahují též 14,3% velice kvalitních proteinů.
TIP! Než začnete tuto raw pochoutku připravovat, namočte vločky a datle do vody. Namáčení suchých plodů a ovesných vloček se doporučuje pro jejich lepší stravitelnost a zároveň Vám zaručí stálejší konzistenci pokrmu.
Pro výraznější chuť doporučuji ořechy na sucho opražit na pánvičce.
- Nasekejte datle a vlašské ořechy nebo je spolu s vločkami smíchejte ve stolním mixéru.
- Směs stlačte na dno „bochníkové“ formy o rozměrech cca 12x27 cm nebo podobně velké nádoby.
- Čtvrtinu jahod rozmačkejte vidličkou a pokryjte jimi müsli ve formě.
- Zbytek jahod (na tenko nakrájených) použijte na ozdobu.
- Takto připravené müsli nakrájejte na čtverečky a podávejte.
Zatím žádné komentáře, buďte první!