- Čas přípravy
- 20 minut
- Délka vaření
- 30 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 4 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 25.10.2013
- 170 g
- špaldová mouka
- 1 g
- vejce
- 30 g
- máslo
- 70 ml
- voda
- 0 špetka
- sůl
- 250 g
- kokosová smetana
- 100 g
- pohanka uvařená
- 100 g
- tempeh uzený
- 150 g
- sýr Gouda
- 3 ks
- vejce
- 1 špetka
- tymián
- 1 stroužek
- česnek
- 1 snítka
- petržel nať
Co je pro Italy pizza, to je pro Francouze slaný koláč quiche (kiš). Kolegyně přinesla nedávno tenhle slaný koláč na oběd. Naprosto nás nadchl a tak jsem ji poprosila o recept.
- Všechny suroviny na těsto (špaldová mouka, 1 vejce, 30g másla, 70 ml vody, sůl) hnětením zpracujeme,připravte pružné těsto,které nechte alespoň půl hodiny odležet.
- Z těsta vyválíme 2-3 mm tenkou placku,kterou vložíme na vymazanou koláčovou formu včetně boků a propícháme vidličkou.
- Těsto poklaďte uvařenou osolenou pohankou, na kostičky nakrájeným tempehem a přidejte nastrouhaný sýr.
- Kokosovou smetanu smíchejte se 3 vejci, špetkou soli,rozetřeným česnekem a kořením a zalijte těsto.
- Pečeme asi 30 minut při 170 °C. Můžete podávat teplý i vychlazený.
toto nám mooc chutnalo. jen musím pokrátit dávky. pro mě a malého syny je toho moc.