Quiche (kiš) s pohankou a tempehem

Kategorie: bez masa, bez ořechů, sacharidy nad 15g, staré, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
20 minut
Délka vaření
30 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
4 porce
Jídlo

mimo LCHF

Přidal
Přidáno
170 g
špaldová mouka
1 g
vejce
30 g
máslo
70 ml
voda
0 špetka
sůl
250 g
kokosová smetana
100 g
pohanka uvařená
100 g
tempeh uzený
150 g
sýr Gouda
3 ks
vejce
1 špetka
tymián
1 stroužek
česnek
1 snítka
petržel nať
Quiche (kiš) s pohankou a tempehem

Co je pro Italy pizza, to je pro Francouze slaný koláč quiche (kiš). Kolegyně přinesla nedávno tenhle slaný koláč na oběd. Naprosto nás nadchl a tak jsem ji poprosila o recept.

 

 

  1. Všechny suroviny na těsto (špaldová mouka, 1 vejce, 30g másla, 70 ml vody, sůl) hnětením zpracujeme,připravte pružné těsto,které nechte alespoň půl hodiny odležet.
  2. Z těsta vyválíme 2-3 mm tenkou placku,kterou vložíme na vymazanou koláčovou formu včetně boků a propícháme vidličkou. 
  3. Těsto poklaďte uvařenou osolenou pohankou, na kostičky nakrájeným tempehem a přidejte nastrouhaný sýr.
  4. Kokosovou smetanu smíchejte se 3 vejci, špetkou soli,rozetřeným česnekem  a kořením a zalijte těsto.
  5. Pečeme asi 30 minut při 170 °C. Můžete podávat teplý i vychlazený.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

Jeden komentář

  1. TerezieZV řečeno Leden 9, 2014 Odpovědět

    toto nám mooc chutnalo. jen musím pokrátit dávky. pro mě a malého syny je toho moc.

    Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*