Pomerančový chia dezert

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez ořechů, bez vajec, staré, strava s nižším GI, vegan

Prosím čekejte...
Čas přípravy
15 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
2 porce
Jídlo

snídaně

Přidal
Přidáno
300 g
řecký jogurt
1 1/2 PL
chia semínka
1 ks
pomeranč
20 g
hořká čokoláda 85%
Pomerančový chia dezert

Malinká chia semínka – velký zázrak plný bílkovin, antioxidantů, minerálů a zdravých mastných kyselin. Pro své vysoké hydrofilní vlastnosti jsou velice oblíbené u sportovců. Dokáží navázat tolik vody, že zvětší svůj objem až 12x, tak je tělo dobře hydratováno. Jsou zdrojem Omega3 mastných kyselin, které působí protizánětlivě. Mají vysoký obsah vápníku, železa, zinku, fosforu a mnoha dalších živin. Snižují hladinu krevního cukru, mají tak pozitivní vliv nejen na diabetiky, ale i na redukci váhy. Nebojte se je tedy zařazovat co nejčastěji do svého jídelníčku.

Navíc se z nich dají dělat opravdové dobroty pro děti i dospělé. Tentokrát jsem vyzkoušela nezvyklou kombinaci jogurtu s pomerančem. Odtučněné Milko řecké jogurty mají nejvíce bílkovin ze všech jogurtů, proto jsou při hubnutí nejvhodnější.  Pro veganskou variantu zvolte kokosový jogrut.  A díky pomerančové šťávě získal dezert výbornou chuť a nemuselo se použít žádné sladidlo.

  1. Z půlky pomeranče vymačkáme šťávu. Druhou půlku oloupeme a nakrájíme na malinké kousky.
  2. Čokoládu nasekáme na kousky.
  3. Do mísy dáme jogurty, chia semínka, pomerančovou šťávu, kousky pomeranče a čokolády. Vše promícháme.
  4. Rozdělíme do misek a necháme ztuhnout v lednici.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

Zatím žádné komentáře, buďte první!

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*

Poslat upozornění při odpovědi na MŮJ komentář.