- Čas přípravy
- 15 minut
- Délka vaření
- 5 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 4 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 20.12.2013
- 100 g
- červená čočka
- 1 ks
- cibule
- 1 ks
- mrkev
- 1 PL
- lněný olej
- 1 PL
- olivový olej
Místo klasických pomazánek můžete vyzkoušet tuto výbornou zdravou z červené čočky. Když ji namažete na kousky zeleniny, tak skvěle nahradíte pečivo. Zeleninu používejte barevnou, aby jste doplnili i mnoho antioxidantů a hlavně potěšili oko. Pomazánka obsahuje kvalitní bílkoviny a tuky. Lněným olejem navíc doplníte omega3, kterých máme všichni velký nedostatek. Pokud chcete omezit příjem sacharidů nebo držíte bezlepkovou dietu, namažte pomazánky na plátky kedlubny nebo okurky. Garantuji vám, že po této kombinaci opravdu nepřiberete.
- Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Přidáme k červené čočce a vaříme asi 4 minuty, poté necháme v přikrytém hrnci dojít.
- Cibuli nakrájíme na kostičky a na olivovém oleji orestujeme.
- Z čočky slijeme přebytečnou vodu. Přidáme orestovanou cibuli a lžíci lněného oleje.
- Rozmixujeme ponorným mixérem a nebo vše přesypeme do klasického mixéru. Na ochucení můžeme použít pepř nebo sušené miso.
Zatím žádné komentáře, buďte první!