- Čas přípravy
- 10 minut
- Délka vaření
- 30 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 4 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 23.5.2015
- 1 ks
- batáty
- 1 PL
- olivový olej
Přemýšlíte, co si dát jiného za přílohu? Vyzkoušejte plátky pečené batáty. Mají sladší chuť než brambory, ale hodí se naprosto ke všemu. A jsou povoleny při stravování podle Whole30.
Dobrou chuť!
Hanka
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
- Batáty důkladně omyjeme kartáčkem.
- I se slupkou nakrájíme na plátky vysoké asi 3 mm. Pokud jsou velké (široké), nakrájíme je i podélně napůl.
- Vyskládáme na plech na pečící papír a dáme péct do trouby asi na 30 minut.
- Když začnou chytat barvičku a měknout, potřeme je směsí oleje a bylinek. Já je potřela pestem z medvědího česneku, které jsem naředila olivovým olejem.
- Necháme zapéct do zlatova.
Zatím žádné komentáře, buďte první!