- Čas přípravy
- 15 minut
- Délka vaření
- 25 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 1 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 2.10.2014
- 100 g
- mleté hovězí maso
- 1 ks
- fenykl
- 50 g
- žampiony
- 50 g
- cibule
- sádlo
- Miso - pasta ze sóji
Nevidím důvod, proč si nedávat občas k jídlu mleté maso. Mnoho klientů se zalekne, protože mají dojem, že je to něco nevhodného. Ano, souhlasím, že je potřeba dodržet některé body, aby maso bylo kvalitní. Nejideálnější je sehnat si domácí maso a nebo maso v bio kvalitě. Mně se povedlo obojí. Od známých máme často kvalitní maso od krávy, která pobíhá venku. Nemá sice certifikát bio, ale mně to dostatečně stačí k tomu, abych měla k masu důvěru. Vždyť která babiččina slepice má značku bio, a přesto dává výborná vejce. Dále kupuji maso z české bio farmy. Cena je samozřejmě mnohem vyšší než běžné maso z obchodu, ale ta chuť a vůně je prostě jedinečná. Navíc v takovémto mase je mnohem větší množství omega-3. Pokud nemáte ani jednu možnost, kupte co nejkvalitnější maso vcelku a namelte si ho doma. Budete na tom mnohem lépe, než jíst „něco namletého“.
Tip: Podáváme například s červenou čočkou. Sice je to nezvyklá, ale výborná kombinace.
Doporučení Whole30, paleo, LCHF (low carb, high fat): Podávejte pouze se zeleninou. Neochucujte misem.
Přeji pohodové hubnutí!
Hanka
- Cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme na sádle nebo jiném vhodném tuku.
- Přidáme mleté hovězí maso a děláme tak dlouho, až je maso hotové. Ochutíme pepřem a solí.
- Na závěr přidáme pokrájené žampiony a fenykl nakrájený na proužky. Ještě chvilku podusíme.
Zatím žádné komentáře, buďte první!