- Čas přípravy
- 15 minut
- Délka vaření
- 1 hod 0 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 5 porcí
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 27.10.2015
- 1 kg
- maso dle výběru
- 2 ks
- cibule
- 1 ČL
- sůl
- koření
- 50 g
- sádlo
Tento recept pochází z facebookové skupiny KETO a LOW CARB životní styl a poskytla jej Markéta Fe.
Nestíháte denně vařit? Já také ne a tak to dělám takhle: Připravím si do velké sklenice maso ve vlastní šťávě, tři dny je mám v lednici, co nesním, jde do mrazáku. Maso přidávám k zelenině (např. ke květáku nebo brokolici s máslem, ke kysanému zelí, ale výborné je i do salátu).
- Maso nakrájíme na kostky.
- Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na sádle.
- Až cibulka začne zlátnout, přidáme maso a restujeme - mícháme, dokud se nevypaří voda, což pár minut zabere.
- Až se maso začne trochu chytat (dobré je, když se lehce připeče, to dodá šťávě výbornou chuť), zalijeme jej vařící vodou tak, aby celé maso bylo ponořené, ale aby neplavalo). Přidáme sůl, pepř, nějaké dobré koření a dusíme 40 min - 2 hodiny, podle typu masa, na mírném plameni do měkka.
- Doporučené koření pro tento recept: hřebíček, fenykl, česnek, chilli, kardamom, kmín, koriandr, kurkuma, majoránka, muškátový květ, nové koření, paprika sladká, pepř bílý, skořice, tymián, zázvor.
Zatím žádné komentáře, buďte první!