Maso ve vlastní šťávě

Kategorie: bez lepku, bez mléčných, bez ořechů, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, paleo strava, sacharidy do 6g, strava s nižším GI, whole30

Prosím čekejte...
Čas přípravy
15 minut
Délka vaření
1 hod 0 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
5 porcí
Jídlo
Přidal
Přidáno
1 kg
maso dle výběru
2 ks
cibule
1 ČL
sůl
koření
50 g
sádlo
Maso ve vlastní šťávě

Tento recept pochází z facebookové skupiny KETO a LOW CARB životní styl a poskytla jej Markéta Fe.

Nestíháte denně vařit? Já také ne a tak to dělám takhle: Připravím si do velké sklenice maso ve vlastní šťávě, tři dny je mám v lednici, co nesním, jde do mrazáku. Maso přidávám k zelenině (např. ke květáku nebo brokolici s máslem, ke kysanému zelí, ale výborné je i do salátu).

  1. Maso nakrájíme na kostky.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na sádle.
  3. Až cibulka začne zlátnout, přidáme maso a restujeme - mícháme, dokud se nevypaří voda, což pár minut zabere.
  4. Až se maso začne trochu chytat (dobré je, když se lehce připeče, to dodá šťávě výbornou chuť), zalijeme jej vařící vodou tak, aby celé maso bylo ponořené, ale aby neplavalo). Přidáme sůl, pepř, nějaké dobré koření a dusíme 40 min - 2 hodiny, podle typu masa, na mírném plameni do měkka.
  5. Doporučené koření pro tento recept: hřebíček, fenykl, česnek, chilli, kardamom, kmín, koriandr, kurkuma, majoránka, muškátový květ, nové koření, paprika sladká, pepř bílý, skořice, tymián, zázvor.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

Zatím žádné komentáře, buďte první!

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*