- Čas přípravy
- 10 minut
- Délka vaření
- 30 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 2 porce
- 3 ks
- vejce
- 90 g
- mascarpone
- 1/8 ČL
- vinný kámen
- 1/8 ČL
- sůl
Potřebujeme pouze čtyři suroviny a můžeme upéct tyto fantastické, nadýchané a chuťově velice příjemné placičky. Všichni, kteří se stravují bezlepkově nebo omezují sacharidy ( Moje cesta k low carb stravě), a chybí jim něco jako „pečivo“, jistě nad receptem zajásají. Mě překvapila i jejich jemnost a nadýchanost. Mascarpone jim navíc dodává máslovou chuť, krásně se rozpouští na jazyku, proto jistě zachutnají i dětem.
Můžete je přikusovat místo pečiva nebo si je obložit jako malý sendvič.
Dobrou chuť všem a pohodové hubnutí!
Hanka
- Předehřejeme si troubu na 160 stupňů.
- V míse vyšleháme bílek s mořskou solí a vinným kamenem do pěny.
- Ve druhé míse rozmícháme žloutky a mascarpone. Vhodnější je opět použít šlehač.
- Poté přidáme rozmíchané žloutky do bílkové pěny. Opatrně promícháme, aby zůstaly vzduchové bubliny a placičky pak byly krásně nadýchané.
- Na plech s pečícím papírem klademe placičky a pečeme v troubě cca 30 minut do zlatova.
Je tu někdo v 2021?
nenadchne, neurazí. Udělala jsem je jednou, ale myslím, že stačilo
Tak včera večer jsem se pustil do tohoto receptu, jenže jsem dělal dvojitou porci a tak vznikla jedna velká placka.Chuť je podobná vaječné omeletě, všem nám to chutnalo.Jenom nevím,kolik gramů na jednu porci,tak jsem si nadělil 80g 🙂
Jedná se o nízkosacharidové a vysokotukové placičky. Je vhodné k danému jídlu už nejíst žádné jiné sacharidy a opravdu s nimi nahradit přílohu. Kombinace hodně tuku a hodně sacharidů je tloustnoucí.