- Čas přípravy
- 20 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 10 porcí

V tomto receptu se skutečně povedlo napodobit chuť marcipánu a věřím, že i vám bude chutnat. Dostatečné množství zdravého kokosového oleje vám pomůže k větší sytosti, která je při ketogenním stravě hlavním klíček k úspěšnému hubnutí. Příběhy všech hubnoucích to jen potvrzují.
Do tohoto receptu můžete přidat pro zajímavější chuť nasekané pistácie a goji (viz foto).
Pokud se stravujete keto nebo přísnější low carb, pak pistácie ani goji nepřidávejte. Makroživiny tohoto receptu jsou vypočítány bez přidaných pistácií a goji.
- Kešu a makadamové ořechy umixujeme najemno.
- Přidáme kokosovou mouku a ostatní suroviny, dle potřeby dochutíme stévií, špetkou soli a vanilkovým extraktem.
- Nalijeme do vhodné nádoby (nejlépe hranaté) vyložené potravinovou fólií. Kraj fólie přehneme přes marcipán tak, aby byl celý zakrytý a dáme jej ztuhnout aspoň na 2 hodiny do lednice.
- Hotový marcipán krájíme ostrým nožem na malé kostičky.
Ráda bych se zeptala, jak je to s kokosovým olejem. Vždy jsem koupila v tuhé konzistenci. Mám ho rozpustit, když s ním pracuj třeba u tohoto desertu? Děkuji za odpověď