- Čas přípravy
- 5 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 1 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 7.10.2014
Věřím, že až vyzkoušíte tyto namočené mandle, budete je stejně jako já zařazovat do jídelníčku velmi často. Běžné mandle jsou vynikajícím zdrojem minerálů, vápníku, hořčíku, vitamínu E a mnoha jiných potřebných živin. Jsou zdrojem bílkovin, vlákniny a zdravých tuků. Když mandle necháte tzv. nabobtnat, probudíte v nich navíc enzymy. Mandle se namočením stanou skvěle stravitené a hlavně moc dobré.
Příprava je jednoduchá.
Tip: Vhodnější by bylo použít mandle v co nejpřirozenějším stavu. Když vyzkoušíte BIO mandle, budete překvapeni, jak jsou velké a sladké.
- Večer do mističky nasypeme neloupané mandle a zalijeme filtrovanou vodou. Ráno vodu vyměníme. A pak si je můžeme dát třeba hned k dopolední svačince. Namočením jde velice dobře sloupnout i slupka. Pokud Vám ale nevadí, jezte mandle i s ní.
Taky jsem zkusila – je az neuveritelne, jak proste namoceni zpusobi vlacnost a prijemnou mekkost a chut mandle 🙂 Super 🙂
Také nám doma moc chutnají 🙂
ráno vodu vyměníte… a k dopolední svačince ji slijem nebo to má být pořád namočené v té vodě? popř jak často se ta voda musí měnit aby to ještě bylo zdraví prospěšné a ne škodlivé.
Mandle si namočím večer, ráno vodu vyměním a nechám je v ní do spotřebování. Sním je během dne buď dopoledne nebo odpoledne. Déle bych je tam asi nenechávala. Ale nevím, nezkoušela jsem to. Jsou totiž tak dobré, že je vždycky hned sníme 🙂