- Čas přípravy
- 20 minut
- Délka vaření
- 10 minut
- Obtížnost
- střední
- Podávání
- 4 porce
Tyto krekry ocení milovníci sýrového pečiva, kteří si chtějí odpočinout od mouky a ztužených tuků. Namletý mák nahradí mouku, dodá krekrům výbornou makovou chuť a navíc doplní mnoho živin, minerálů a potřebných tuků. Toto obyčejná mouka opravdu nedokáže. Tak proč si nedopřát oblíbené dobroty, ale ve zdravém podání. Možná někteří z vás namítnou, že je tam mnoho tuku. Ano je. Ale tuk potřebujeme. Potřebujeme ho mnohem více než mouku a cukr. Správný tuk nám pomáhá zdravě žít a kupodivu i pálit vlastní tuky a redukovat některé nemoce. Jen pozor, nesmí být v kombinaci s potravinami bohatými na sacharidy. Pak se po tuku opravdu tloustne.
Krájela jsem na co nejrychlejší a nejjednodušší tvary. Kamárádka dělá i krásné tyčinky a nebo dětem vykrajuje kytičky.
- Namletý mák, vajíčko a strouhaný sýr smícháme dohromady a propracujeme rukou těsto.
- Těsto dáme mezi dva pečící papíry a vyválíme. Jinak by se vám lepilo na váleček.
- Nakrájíme na libovolné kousky a rozložíme na plech.
- V troubě pečeme na 180 stupňů několik minut, podle požadované chuti. Pokud je chcete křupavé, tak déle.
Dobrý den, nemáte prosím ozkoušené, jak je pečivo trvanlivé na cestách (bez lednice)? Děkuji 🙂
Kolik prosím sýra, v receptu nevidím.
Bohužel, při převodu na nový web se nám někde sýr zatoulal. Pokusím se recept co nejdříve udělat a doplnit.
musí to být parmezán?
Má výraznější chuť. Já ho používám. Ale můžete vyzkoušet i s cihlou, třeba se povedou 🙂
tak jsem tedy zkoušela s obyčejným sýrem. dá se to (bohužel musli tyčinky to zastínily). asi s tím parmezánem by byly chutnější protože je výraznější.
tak už víme, proč je lepší použít parmezán :-). Děkuji za otestování 🙂