- Čas přípravy
- 20 minut
- Délka vaření
- 10 minut
- Obtížnost
- střední
- Podávání
- 4 porce

Tyto krekry ocení milovníci sýrového pečiva, kteří si chtějí odpočinout od mouky a ztužených tuků. Namletý mák nahradí mouku, dodá krekrům výbornou makovou chuť a navíc doplní mnoho živin, minerálů a potřebných tuků. Toto obyčejná mouka opravdu nedokáže. Tak proč si nedopřát oblíbené dobroty, ale ve zdravém podání. Možná někteří z vás namítnou, že je tam mnoho tuku. Ano je. Ale tuk potřebujeme. Potřebujeme ho mnohem více než mouku a cukr. Správný tuk nám pomáhá zdravě žít a kupodivu i pálit vlastní tuky a redukovat některé nemoce. Jen pozor, nesmí být v kombinaci s potravinami bohatými na sacharidy. Pak se po tuku opravdu tloustne.
Krájela jsem na co nejrychlejší a nejjednodušší tvary. Kamárádka dělá i krásné tyčinky a nebo dětem vykrajuje kytičky.
- Namletý mák, vajíčko a strouhaný sýr smícháme dohromady a propracujeme rukou těsto.
- Těsto dáme mezi dva pečící papíry a vyválíme. Jinak by se vám lepilo na váleček.
- Nakrájíme na libovolné kousky a rozložíme na plech.
- V troubě pečeme na 180 stupňů několik minut, podle požadované chuti. Pokud je chcete křupavé, tak déle.
Dobrý den, nemáte prosím ozkoušené, jak je pečivo trvanlivé na cestách (bez lednice)? Děkuji
Kolik prosím sýra, v receptu nevidím.
Bohužel, při převodu na nový web se nám někde sýr zatoulal. Pokusím se recept co nejdříve udělat a doplnit.
musí to být parmezán?
Má výraznější chuť. Já ho používám. Ale můžete vyzkoušet i s cihlou, třeba se povedou
tak jsem tedy zkoušela s obyčejným sýrem. dá se to (bohužel musli tyčinky to zastínily). asi s tím parmezánem by byly chutnější protože je výraznější.
tak už víme, proč je lepší použít parmezán :-). Děkuji za otestování