- Čas přípravy
- 15 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 5 porcí
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 15.12.2013
Přináším další tip na alternativní náhradu kravského mléka. Mléko makové. Víte, že mák má 10x více vápníku než kravské mléko? Že má vysoké množství hořčíku, draslíku a mnoha dalších minerálů a vitamínů. Navíc nezatěžuje organismus laktózou, kaseinem a dalšími nepříznivými složkami jako mléko kravské.
- Mák necháme minimálně 1 hodinu (ideálně však 3 hodiny) namočený v čisté filtrované vodě. Množství vody volte podle požadované hustoty (síly) mléka, např. chcete-li jej do kávy, můžete použít poloviční množství vody. Během namáčení občas promícháme.
- 2 - 3 minuty mixujeme na nejvyšší otáčky - i s vodou, ve které byl namočený.
- Pokud máte raději mléko jemné, přecedte ho přes sítko, plátýnko nebo silonovou ponožku. Do pečení se výborně hodí hustší, nepřecezené mléko.
chtěla jsem se zeptat, může se makové mléko i večer? Děkuji..
Jde o to, z jakého důvodu se ptáte ( hubnutí, redukce nemocí) a co myslíte slovem večer? 🙂
Mandlové mléko mi chutná víc, ale i makové je dobré.