- Čas přípravy
- 15 minut
- Délka vaření
- 6 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 2 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 28.3.2017
- 2 ks
- vejce
- 2 ks
- vaječný bílek
- 130 g
- mascarpone
- 1 1/2 ČL
- psyllium
- 1 ČL
- mletý kokos
- 1/2 ČL
- sůl

Tento tortilla „chléb“ naprosto skvěle nahradí běžné pšeničné tortilly nebo pečivo. Připravit je lze velice snadno a následně je můžete plnit dle své chuti. Dělala jsem je menší (4 kusy na plech). Jsou vhodné pro všechny bezlepkáře a pro všechny, kteří lepek omezují. Hlavně také pro paleo primal a low carb jedlíky.
Množství kokosové mouky je opravdu takto malinké. Kdyby bylo mouky více, budou tortily silné. Přesto je možné, že budete muset množství vychytat, protože si myslím, že každá vláknina bude fungovat jinak. Původní zahraniční recept používá mascarpone. Já je vyzkoušela i s českou lučinou a také se povedly.

- Troubu si předehřejte na 200 stupňů.
- Vyšlehejte šlehačem z bílků se solí sníh a následně zapracujte i žloutky. Můžete samozřejmě šlehat i vidličkou, jako to dělaly naše babičky. Postupně pak přidejte všechny suroviny a stále šlehejte. Místo mascarpone můžete použít dvě balení lučiny v alobalu (62,5 g) a místo mletého kokosu kokosovou mouku.
- Připravíme si dva plechy a vyložíme je pečícím papírem. Pomocí špachtle vytvoříme z těsta tortilly. Dělala jsem 4 kusy na jeden plech. Ale můžete si udělat i větší.
- V troubě pečeme 6 minut, dokud nejsou hnědé okraje. Poté z nich pomalu odlepíme pečící papír.
- Podáváme s náplní dle vlastní chuti, např. Low-Carb tortilly s avokádovou salsou a mletým masem.
Vyskusala som.Su perfektne
