- Čas přípravy
- 20 minut
- Délka vaření
- 30 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 1 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 9.12.2013
- 130 g
- losos filet
- 4 ks
- cherry rajčátka
- 1 ks
- cibule
- 1/2 ks
- citron
- 1 snítka
- rozmarýn
- 1 ČL
- máslo
Losos je ryba, která obsahuje velké množství omega3 mastných kyselin, kterých máme všichni nedostatek. Patří sice mezi cenově dražší ryby, ale má naprosto vynikající maso. Jídlo z něj patří mezi lahůdky a hodí se třeba na sváteční obědy. Vřele doporučuji každému občas lososa do jídelníčku zařadit. Sama ho nakupuji pravidelně v Makru a spousta klientek ho pořizuje třeba v Globusu, kde na něj bývají i akce.
Takhle vypadají než se upečou. Zbytek citrónu jsem dala nádoby k vypečení.
Nádoba nemá víko. Lehce si pomůžete alobalem.
- Lososa nakrájíme na kostky velikosti asi 3 x 3 cm. Pokud ho máte s kůží, je nutné předem kůži odstranit a také ho nezapomeňte zbavit kostí.
- Menší cibuli nakrájejte na plátky o velikosti 3x3 cm. Rajčátka omyjte. Citrón omyjte a i se slupkou ho nakrájejte na podobné plátky.
- Na jehlu nebo špejli dávejte postupně kus lososa, citrónu, rajčátka, cibule. Či případně i v jiném pořadí. Jehly vložte do pekáčku a přidejte ghí nebo máslo a trošku vody. Špíz posypte rozmarýnem. Nejlépe čerstvým.
- Pekáček přikryjte víkem nebo alobalem. Pečte v troubě při 180 stupních asi 30 minut. Posledních 5 minut pečte odkryté.
Opět skvěle chutnající a krásně vypadající jídlo. Jenom jsem musela přidat ještě pár minut navíc pod grilem pro barvičku, ale to bude spíš asi kvalitou pečící trouby. Pochutnal si i náš syn, který po vzoru své starší sestry tvrdí, že ryby nejí :-).
Tak to je fajn, že chutnalo 🙂
moc chvalim tento recept,zkousela jsem ho vcera k veceri a moc jsem si pochutnala….citron a rajcata skvele podpori stavnatost ryby….
Tak to jsem ráda, že chutnalo 🙂