Lososový špíz s rajčátky

Kategorie: bez lepku, bez mléčných, bez ořechů, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, paleo strava, sacharidy 6 - 10g, strava s nižším GI, whole30

Prosím čekejte...
Čas přípravy
20 minut
Délka vaření
30 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
1 porce
Jídlo

hlavní jídla

Přidal
Přidáno
130 g
losos filet
4 ks
cherry rajčátka
1 ks
cibule
1/2 ks
citron
1 snítka
rozmarýn
1 ČL
máslo
Lososový špíz s rajčátky

Losos je ryba, která obsahuje velké množství omega3 mastných kyselin, kterých máme všichni nedostatek. Patří sice mezi cenově dražší ryby, ale má naprosto vynikající maso. Jídlo z něj patří mezi lahůdky a hodí se třeba na sváteční obědy. Vřele doporučuji každému občas lososa do jídelníčku zařadit. Sama ho nakupuji pravidelně v Makru a spousta klientek ho pořizuje třeba v Globusu, kde na něj bývají i akce.

 

lososovy_spiz_IIINakrájíme lososa

spiz_z_lososa_IIITakhle vypadají než se upečou. Zbytek citrónu jsem dala nádoby k vypečení.

spiz_z_lososa_IINádoba nemá víko. Lehce si pomůžete alobalem.

spiz_z_lososaByla to dobrota 🙂

 

  1. Lososa nakrájíme na kostky velikosti asi 3 x 3 cm. Pokud ho máte s kůží, je nutné předem kůži odstranit a také ho nezapomeňte zbavit kostí.
  2. Menší cibuli nakrájejte na plátky o velikosti 3x3 cm. Rajčátka omyjte. Citrón omyjte a i se slupkou ho nakrájejte na podobné plátky.
  3. Na jehlu nebo špejli dávejte postupně kus lososa, citrónu, rajčátka, cibule. Či případně i v jiném pořadí. Jehly vložte do pekáčku a přidejte ghí nebo máslo a trošku vody. Špíz posypte rozmarýnem. Nejlépe čerstvým.
  4. Pekáček přikryjte víkem nebo alobalem. Pečte v troubě při 180 stupních asi 30 minut. Posledních 5 minut pečte odkryté.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

4 komentářů

  1. Jari řečeno Květen 21, 2014 Odpovědět

    Opět skvěle chutnající a krásně vypadající jídlo. Jenom jsem musela přidat ještě pár minut navíc pod grilem pro barvičku, ale to bude spíš asi kvalitou pečící trouby. Pochutnal si i náš syn, který po vzoru své starší sestry tvrdí, že ryby nejí :-).

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Květen 22, 2014 Odpovědět

      Tak to je fajn, že chutnalo 🙂

      Prosím čekejte...
  2. simonab řečeno Květen 7, 2014 Odpovědět

    moc chvalim tento recept,zkousela jsem ho vcera k veceri a moc jsem si pochutnala….citron a rajcata skvele podpori stavnatost ryby….

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Květen 9, 2014 Odpovědět

      Tak to jsem ráda, že chutnalo 🙂

      Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*