- Čas přípravy
- 10 minut
- Délka vaření
- 3 hod 30 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 4 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 5.5.2017
- 1000 g
- květák
- 100 ml
- smetana ke šlehání
- 20 g
- máslo
- 1 x
- lučina
- 150 g
- čedar
- 100 g
- anglická slanina
- sůl
- pepř
Miluji jednoduché vaření v mém pomalém hrnci Crockpot, kdy vše naházím dovnitř, odejdu a po příchodu je hotovo. Smetanovo-sýrový květák je nejen jednoduchý na přípravu, navíc mu budete jen těžko odolávat. Úplně se rozplývá na jazyku a všechny chuťové buňky jásají.
- Květák rozebereme na malinké růžičky nebo nakrájíme.
- Do pomalého hrnce dáme máslo, květák, lučinu (používám tu v alobalu, váží 62,5 g) a šlehačku.
- Osolíme, opepříme a loudáme na LOW 3,5 hodiny.
- Po 3 hodinách přisypeme čedar. Můžete ho nastrouhat, nebo pokud máte plátkový, stačí rozložit plátky.
- Chvíli ještě "poloudáme" a nakonec vše promícháme.
- Na pánvi si orestujeme anglickou slaninu nakrájenou na menší kousky a přidáme do hotového květáku.
Zatím žádné komentáře, buďte první!