- Čas přípravy
- 70 minut
- Délka vaření
- 10 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 1 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 19.5.2015
- 150 g
- kuřecí játra
- 100 g
- cibule
- 1 špetka
- tymián
- 20 g
- olivový olej
Jatýrka mám moc ráda
, ale nezařazuji je do jídelníčku často. Proto jsem si na ně vzpomněla při plánování stravování na celý první týden Whole30. Aby byla dodržena pestrost stravy a neopakovalo se stále stejné maso, jistě je vhodné je zařadit. Převážně bych se u jater co nejvíce snažila hlídat původ masa, protože z běžného velkochovu budou játra obsahovat i mnoho škodlivých látek a hormonů. A nezapomínejte, že každým jídlem do těla dostáváte potřebné živiny, je tedy žádoucí, aby bylo co nejkvalitnější a nejvýživnější.
Dobrou chuť!
Hanka
Mohlo by vás zajímat:
- Kuřecí játra nakrájíme na menší kousky a odstraníme bílé části. Pokud vám nevadí, nechte je tam.
- Zakapeme olivovým olejem a posypeme dostatečným množstvím čerstvého tymiánu a mletého pepře. Promícháme a necháme asi hodinu odstát v ledničce.
- Na pánev dáme lžičku olivového oleje a orestujeme cibuli nakrájenou na půlkroužky.
- Následně vložíme játra a restujeme do měkka a do zahnědnutí.
- Podáváme se zeleninou nebo s batátovým pyré.
Zatím žádné komentáře, buďte první!