Křupavá brokolice

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez ořechů, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, paleo strava, raw strava, sacharidy do 6g, strava s nižším GI, vegan

Prosím čekejte...
Čas přípravy
5 minut
Délka vaření
25 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
4 porce
Jídlo

přílohy

snack

pro děti

Přidal
Přidáno
500 g
brokolice
2 PL
extra panenský olivový olej
1/2 ČL
česnek (granulovaný)
2 PL
parmezán
1/2 ČL
sůl
Křupavá brokolice

Brokolici mám ráda na všechny způsoby, ale tuto pečenou úpravu naprosto miluji. Brokolice patří mezi nejvýživnější zeleninu a z pohledu low carb a keto stravy je to vynikající příloha, protože obsahuje minimum sacharidů a dostatek vlákniny. Díky obalení v parmezánu po upečení krásně křupe, proto chutná i malým dětem. Recept je naprosto jednoduchý, rychlý a jistě ho zvládnou i tatínkové.

Můžete ji podávat jako low carb přílohu nebo jako svačinku-chuťovku např. s domácí majonézou nebo kečupem.

 

Mohlo by vás zajímat :

FACEBOOK – skupina – KETO a LOW-CARB STRAVA – RECEPTY A ZKUŠENOSTI

Co jíst při ketogenní stravě

Co je to low-carb a ketogenní strava

Moje cesta k low-carb stravě

  1. Syrovou brokolici nakrájíme na malinké růžičky.
  2. Dáme do igelitového sáčku a přidáme ostatní suroviny. Sáček uzavřeme a vše důkladně promícháme. Tak se dostanou veškeré suroviny s olejem na každý kousek brokolice.
  3. Dáme na pečící papír na plech a pečeme v troubě na 200 stupňů 15 minut zakryté (druhý plech nebo alobal).
  4. Následně dopékáme odkryté do zlatova cca 10 minut. Po krátkém vychladnutí je brokolice krásně křupavá.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

3 komentářů

  1. Jirka řečeno Únor 7, 2019 Odpovědět

    Dojedli jsme a jsme nadšeni , lehké , rychlé ,chutné 🙂 děkuji za recept

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Únor 11, 2019 Odpovědět

      Jsem ráda, že chutná 🙂

      Prosím čekejte...
  2. janina řečeno Srpen 28, 2017 Odpovědět

    Právě jsme dojedli jako přílohu k masu a i deti, ktere brokolici normálne nejí, snědly všechnu. Úspěch. Dělala jsem ji původne pro sebe a snědla bych ji všechnu,kdybych se nebála , že bude nadýmat kojené miminko. Nenapadá vás náhrada?

    Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*