- Čas přípravy
- 5 minut
- Délka vaření
- 25 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 4 porce
- 500 g
- brokolice
- 2 PL
- extra panenský olivový olej
- 1/2 ČL
- česnek (granulovaný)
- 2 PL
- parmezán
- 1/2 ČL
- sůl
Brokolici mám ráda na všechny způsoby, ale tuto pečenou úpravu naprosto miluji. Brokolice patří mezi nejvýživnější zeleninu a z pohledu low carb a keto stravy je to vynikající příloha, protože obsahuje minimum sacharidů a dostatek vlákniny. Díky obalení v parmezánu po upečení krásně křupe, proto chutná i malým dětem. Recept je naprosto jednoduchý, rychlý a jistě ho zvládnou i tatínkové.
Můžete ji podávat jako low carb přílohu nebo jako svačinku-chuťovku např. s domácí majonézou nebo kečupem.
Mohlo by vás zajímat :
FACEBOOK – skupina – KETO a LOW-CARB STRAVA – RECEPTY A ZKUŠENOSTI
- Syrovou brokolici nakrájíme na malinké růžičky.
- Dáme do igelitového sáčku a přidáme ostatní suroviny. Sáček uzavřeme a vše důkladně promícháme. Tak se dostanou veškeré suroviny s olejem na každý kousek brokolice.
- Dáme na pečící papír na plech a pečeme v troubě na 200 stupňů 15 minut zakryté (druhý plech nebo alobal).
- Následně dopékáme odkryté do zlatova cca 10 minut. Po krátkém vychladnutí je brokolice krásně křupavá.
Dojedli jsme a jsme nadšeni , lehké , rychlé ,chutné 🙂 děkuji za recept
Jsem ráda, že chutná 🙂
Právě jsme dojedli jako přílohu k masu a i deti, ktere brokolici normálne nejí, snědly všechnu. Úspěch. Dělala jsem ji původne pro sebe a snědla bych ji všechnu,kdybych se nebála , že bude nadýmat kojené miminko. Nenapadá vás náhrada?