- Čas přípravy
- 20 minut
- Délka vaření
- 5 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 2 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 10.9.2014
- 12 ks
- tygří krevety
- 2 ks
- limeta
- 1/2 ks
- ananas
- 1 PL
- med
- 2 PL
- bílý rum
- 1 x
- šťáva z pomeranče
- 1 x
- nastrouhaná kůra z pomeranče
- koriandr
- olivový olej
- sůl
- pepř
aneb Když vaří manžel…
Víkend byl ve znamení tepla a na mnoha zahradách se grilovalo. Mně se tentokrát povedlo z kuchyně utéct a o večeři se postaral manžel. A jak to bývá, chlapi vaří parádně. Recept si vypůjčil od Zdeňka Pohlreicha, nevynechal jedinou potřebnou surovinu a dopadlo to báječně. Krevety jsme koupili v Makru již předvařené. Jako přílohu jsme si dali grilovanou zeleninu a červenou řepu, která se skvěle hodila k té sladší chuti krevet. Protože grilování probíhá většinou ve večerních hodinách, nebojte se dostatku bílkovin, ale šetřete přílohou. Nejlépe, když si dáte jen zeleninový salát nebo grilovanou zeleninu.
Přeji pohodové hubnutí!
Hanka
Už v naložené fázi to výborně vypadá a báječně voní
Napíchané na jehly a připravené ke grilování
Grilujeme – na roštu svítí i červená řepa
Hotové…
- V míse smícháme kůru a šťávu z pomeranče a limetky, bílý rum (použili jsme Captain Morgan), asi lžíci medu a kousek nasekaného čerstvého zázvoru. Nezapomeňte citrusy předem důkladně omýt kartáčkem.
- Krevety vložíme do marinády. Přidáme kousky ananasu a jednu limetku nakrájenou na čtvrtky. Zasypeme čerstvým koriandrem a necháme alespoň hodinu odležet.
- Poté krevety s kouskem ananasu a limetky napícháme na špejli. Špízy osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem a necháme 4 minuty grilovat.
- Zbylou marinádu můžete lehce převařit a podávat jako omáčku k namáčení grilovaných krevet nebo zeleniny.
Zatím žádné komentáře, buďte první!