- Čas přípravy
- 10 minut
- Délka vaření
- 20 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 2 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 7.10.2013
- 200 g
- cuketa
- 200 g
- kapusta
- 60 g
- parmezán
- 1 ks
- cibule
- 3 stroužky
- česnek
- 1 PL
- kokosová smetana
- muškátový oříšek
- 20 g
- olivový olej
Uvařená a rozmixovaná cuketa dokonale nahradí krémový základ jakékoliv omáčky.
- Kapustičky uvařte v parním hrnci, v páře nebo ve vodě. Vařením v páře si zanechají svoji vynikající chuť a nebudete je muset více ochucovat. Ale když parní hrnec nemáte, volila bych vaření v páře na pařníčku a až pak klasické vaření ve vodě.
- Cuketu důkladně omyjte a nakrájejte na kostky. V hluboké pánvi na trošce olivového oleje orestujte cibuli, po chvilce přidejte plátky česneku a pak nakrájenou cuketu. Zalijte lehce vodou a duste. Přidejte trošku koření - muškátový oříšek, tymián, pepř nebo jiné podle vlastní chuti.
- Až vše změkne rozmixujte naprosto do hladka. Případně přidejte vodu. Opět přiveďte k varu. Rozmíchejte lžící kokosové smetany a nastrouhaný parmezán.
Velmi mně zajímá,zda je při keto stravě vhodná quinoa , jáhly , bulgur nebo pohanka. Na obrázku je vidět něco jako quinoa nebo jáhly,tak se ptám. Chtěla bych dodržet keto stravu a přílohy mi u jídel chybí. Taky mi přijde u receptů docela málo surovin na to,aby zasytily,takže nějaká příloha by byla fajn…..
Starší recepty na webu nejsou přímo ketogenní, hlavně právě z důvodu příloh. Do ketogonní a low carb stravy vámi jmenované přílohy nepatří. Patří tam jen přílohy formou zeleniny. Při ketogenní stravě je potřeba jíst dostatečné tučná jídla, aby právě zasytila. Hlad nesmíte mít. Spočítejte si příjem makroživin dle makro kalkulačky zde na webu ( odkaz vpravo nahoře), upravte jídelníček a množství jídla dodržujte. Pak pocítíte ty pravé benefity ketogenní stravy a budete skvěle hubnout. Pokud si nevíte rady, jak vše správně nastavit, přihlaste se do mého online kurzu ZKUS TO S KETO – https://www.receptynahubnuti.cz/zkus-to-s-keto-online-kurz-hubnuti