- Čas přípravy
- 50 minut
- Délka vaření
- 25 minut
- Obtížnost
- střední
- Podávání
- 4 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 25.5.2014
- 1 hrnek
- jáhly
- 300 g
- tofu
- 450 g
- špenát listový čerstvý
- česnek
- sůl
- 2 PL
- sójová smetana
- 3 PL
- pohanková mouka
- olivový olej
Při našem prvním společném hubnoucím víkendu, ze kterého jsme se právě vrátili, jsme ochutnali tento báječný bezlepkový koláč. Koláč přivezla jedna účastnice a moje kamarádka Daniela, která provozuje ve Vysokém Mýtě makrobiotickou jídelnu. Jednoduchá příprava, dostatek bílkovin a navíc bezlepkový korpus je zárukou dostatečného množství živin.
Přejeme dobrou chuť a pohodové hubnutí!
Hanka
- Jáhly uvaříme v poměru 1:3 v osolené vodě, nejlépe s mořskou nebo himalájskou solí. Necháme je vychladnout.
- Přidáme bylinky, koření, pohankovou mouku a rozmícháme je na těsto.
- Jáhly namačkáme do vymazané formy. Můžete si ruce potřít olivovým olejem, jde to pak lépe.
- Tofu (natural) dáme do vyšší nádobky s troškou vlažné vody a rozmixujte do konzistence tvarohu. Vodu raději přiléváme po troškách.
- Uvaříme špenát, můžeme do něj orestovat cibulku. Použít lze i mražený špenát.
- Smícháme s tofu a dáme na jáhly. Povrch uhladíme.
- Chvíli necháme koláč zapékat a po chvilce přidáme smetanu. Ona se pak tolik nevsákne. Pečeme 20 min na 200 stupňů.
Tento recept mne lákal od chvíle, kdy byl zveřejněn. Včera jsem ho udělala k večeři a nezklamal. Výborná kombinace jahel, tofu i špenátu. Při vaření jsem do jahel přidala mořskou řasu a po vystydnutí čerstvě nasekaný tymián s libečkem, takže to při pečení v troubě krásně vonělo. A můj chlap, který je dost na maso (ono vlastně který chlap není), tak byl mile překvapen a pořád si chodil přikrajovat 🙂 Díky Hani za skvělý recept!
Děkuji za komentář. Kombinace chutí je opravdu vynikající 🙂
Tento koláč se moc povedl, měla jsem možnost ho ochutnat a je opravdu výborný.Děkuji za úžasný víkend 🙂
Víkend byl báječný. Už jsem zveřejnila fotky 🙂 https://www.receptynahubnuti.cz/prvni-spolecny-hubnouci-vikend/