- Čas přípravy
- 15 minut
- Délka vaření
- 15 minut
- Obtížnost
- střední
- Podávání
- - porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 27.9.2013
Nastalo období grilování a protože nepovažuji za vhodné grilovat pokaždé pouze maso, často připravuji grilovanou zeleninu nebo žampiony. Ke každému grilování podávám hromadu nakrájené zeleniny a zeleninového salátu. Nepřipravuji žádné ochucovací majonézy, ale pouze česnekovou omáčku (bílý jogurt, česnek, koření dle chuti, trošku nastrouhaného parmazánu).
Úmyslně neudávám množství. Můžete si dát 2 ks a nebo také 10 ks. Těžko se tedy určuje velikost porce :-).
- Žampiony důkladně omyjeme, vykrojíme nohu. Polovinu žampionové nohy nakrajíme na malinkaté kousíčky, přidáme najemno nakrájenou cibulku a česnek a trošku najemno nastrouhané goudy.
- To vše smícháme a natlačíme do žampionu. Vidíte, že je potřeba opravdu jen malinké množství, aby se to dalo dát zpět do žampionu.
- V trošce olivového oleje rozmícháme nějaké koření dle chuti a potřeme celý žampion. Grilujeme na tácku, aby nedocházelo k přepalování a vzniku škodlivých látek.
- Některé žapmiony nechávám celé a jenom je potřu grilovací směsí ( koření a olivový olej)
Zatím žádné komentáře, buďte první!