- Čas přípravy
- 30 minut
- Délka vaření
- 1 hod 0 minut
- Obtížnost
- střední
- Podávání
- 8 porcí
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 10.9.2015
- 150 g
- sušené datle
- 50 g
- mleté lískové ořechy
- 200 g
- kešu ořechy
- 150 g
- jahody
- 100 g
- borůvky
- 3 PL
- kokosový olej
- 3 PL
- kokosová smetana
- 2 ČL
- stévie
- 50 g
- mleté mandle
- 1 PL
- kakaové boby drcené
- 4 PL
- kakao
- 1 PL
- javorový sirup
- kokosové mléko
- 1 PL
- kokosový olej
V úterý jsem dostala na ochutnání tento fantastický raw dortík. U kafíčka jsem se rozdělila s dalšími a ještě jsem kousek přivezla do salonu kolegyním. No rozplývali se naprosto všichni. Nejenže nádherně vypadal, ale hlavně byl opravdu chuťově vynikající. Zveřejněná fotka na facebooku sklidila mnoho lajků a prosili jste o recept. A tak děkuji Janičce, že mi ho „půjčila“ a já se mohu podělit s Vámi. A protože ten den dělala dorty dva, nabízím vám tedy dvě inspirace na zdobení. Korpus, krém i poleva má recept stejný. Použita byla dortová forma o průměru 17 cm.
Video, které ukazuje, jak se první dort dort zdobil.
[youtube id=“qJPhgUeGh_U“ width=“620″ height=“360″]
Přeji dobrou chuť a pohodové hubnutí!
Hanka
Mohlo by vás zajímat:
- KORPUS Datle (odrůda Medjool) vypeckujeme a společně s mletými lískovými oříšky zpracujeme na hmotu, z které vytvarujeme korpus dortu. Hmota jde hezky vyválet klasickým kuchaňským válečkem, nebo se dá i vtlačit přímo do formy.
- KRÉM Vložíme do mixéru předem namočené kešu oříšky, stévii (granulovanou), kokosový tuk a kokosový krém/šlehačku (tuhá část z plechovky s kokosovým mlékem) a mixujeme do hladké konzistence.
- Pak přidáme jahody a část borůvek a dále mixujeme.
- Přidáme zbývající celé borůvky a promícháme.
- Naneseme na korpus, uhladíme a dáme chladit do lednice.
- ČOKOLÁDOVÁ POLEVA Všechny přísady na čokoládovou polevu (mleté mandle, drcené kakaové boby, nepražené kakao, javorový sirup, kokosové mléko a kokosový tuk) vložíme do mixéru a mixujeme do hladka. Pokud je poleva hustější, můžeme přidat kokosové mléko.
Zatím žádné komentáře, buďte první!