Fantastický raw cheescake

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez mléčných, bez vajec, raw strava, sacharidy nad 15g, staré, strava s nižším GI, vegan

Prosím čekejte...
Čas přípravy
30 minut
Délka vaření
1 hod 0 minut
Obtížnost
střední
Podávání
8 porcí
Jídlo

mimo LCHF

Přidal
Přidáno
150 g
sušené datle
50 g
mleté lískové ořechy
200 g
kešu ořechy
150 g
jahody
100 g
borůvky
3 PL
kokosový olej
3 PL
kokosová smetana
2 ČL
stévie
50 g
mleté mandle
1 PL
kakaové boby drcené
4 PL
kakao
1 PL
javorový sirup
kokosové mléko
1 PL
kokosový olej
Fantastický raw cheescake

V úterý jsem dostala na ochutnání tento fantastický raw dortík. U kafíčka jsem se rozdělila s dalšími a ještě jsem kousek přivezla do salonu kolegyním. No rozplývali se naprosto všichni. Nejenže nádherně vypadal, ale hlavně byl opravdu chuťově vynikající. Zveřejněná fotka na facebooku sklidila mnoho lajků a prosili jste o recept. A tak děkuji Janičce, že mi ho „půjčila“ a já se mohu podělit s Vámi. A protože ten den dělala dorty dva, nabízím vám tedy dvě inspirace na zdobení. Korpus, krém i poleva má recept stejný. Použita byla dortová forma o průměru 17 cm.

 

Video, které ukazuje, jak se první dort dort zdobil.

[youtube id=“qJPhgUeGh_U“ width=“620″ height=“360″]

 

raw-dotík
Základ dortu je stejný pro oba
raw-dort
První dort
raw-dort---recept
Takto vypadal druhý dort – zdobený ostružinami, jahodami a granátovým jablíčkem
chesscake-raw
Opravdu byl vynikající. Děkuji, Jani…

 

Přeji dobrou chuť a pohodové hubnutí!

Hanka

 

 

Mohlo by vás zajímat:

30 denní výzva Spaluj tuky

33 důvodů proč nejíst cukr

Proč tloustneme?

  1. KORPUS Datle (odrůda Medjool) vypeckujeme a společně s mletými lískovými oříšky zpracujeme na hmotu, z které vytvarujeme korpus dortu. Hmota jde hezky vyválet klasickým kuchaňským válečkem, nebo se dá i vtlačit přímo do formy.
  2. KRÉM Vložíme do mixéru předem namočené kešu oříšky, stévii (granulovanou), kokosový tuk a kokosový krém/šlehačku (tuhá část z plechovky s kokosovým mlékem) a mixujeme do hladké konzistence.
  3. Pak přidáme jahody a část borůvek a dále mixujeme.
  4. Přidáme zbývající celé borůvky a promícháme.
  5. Naneseme na korpus, uhladíme a dáme chladit do lednice.
  6. ČOKOLÁDOVÁ POLEVA Všechny přísady na čokoládovou polevu (mleté mandle, drcené kakaové boby, nepražené kakao, javorový sirup, kokosové mléko a kokosový tuk) vložíme do mixéru a mixujeme do hladka. Pokud je poleva hustější, můžeme přidat kokosové mléko.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

Zatím žádné komentáře, buďte první!

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*