- Čas přípravy
- 20 minut
- Délka vaření
- 20 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 4 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 8.10.2016
- 1 1/2 kg
- dýně hokkaido
- 6 ks
- rajčata
- 2 ks
- cibule
- skořice
- 1 PL
- máslo
- 100 ml
- kokosové mléko
- tymián
- kurkuma
- římský kmín
- česnek
- libeček
- kokosové plátky
Chladnější počasí nás postupně přivádí k teplejším jídlům. Místo studených salátů máme větší chuť na teplou zeleninu a polévky. Je to naprosto přirozené a jen málo lidí dokáže v zimě chroupat večer studený salát. A protože podzim je ve znamení dýní, nezapomeňte ji zařadit do jídelníčku celé rodiny. Skořice a kurkuma pomáhají při spalování tuků. Přidejte ještě zdroj bílkovin.
Dobrou chuť!
Hanka
- Cibuli orestujeme na másle.
- Dýni důkladně omyjeme kartáčkem, nakrájíme na kousky a dáme do hrnce s cibulí. Pokud máme čerstvou dýni hokkaido, můžeme ji vařit i se slupkou.
- Vody dejte tolik, aby byla dýně těsně zakrytá. Pokud by bylo vody hodně, nebyla by polévka hustá. Případně pak můžete vodu přidat.
- Přisypeme pokrájená rajčata a všechny ostatní přísady. Nedávejte pouze kokosové mléko.
- Vaříme do změknutí přibližně 10-20 minut.
- Poté vše rozmixujeme ponorným mixérem a na závěr zalijeme kokosovým mlékem.
- Ozdobit můžeme opraženými kousky kokosu.
Zatím žádné komentáře, buďte první!