- Čas přípravy
- 20 minut
- Délka vaření
- 10 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 4 porce
Snad každý někdy ochutnal dětské piškoty. V dětsví jsou často zásadním zdrojem potravy (s tím se z pohledu zdravé výživy moc souhlasit nedá), a znám mnoho dospělých, kteří na nich „ujíždějí“ ještě dnes. Varianta těchto domácích je jistě mnohem zdravější, než ty běžné kupované. Přesto myslete na to, že je to zdroj sacharidů, a těmi bychom měli v jídelníčku šetřit. Tento recept mi poslala Monika, která opravdu miluje to domácí pečení, vaření a různé zajímavosti.
- Nejprve utřeme žloutky s cukrem, důležitá fáze, opravdu to chce aspoň 10 minut. Takže robot.
- Postupně přidáváme mouku. Nelekejme se, v této fázi je těsto dost tuhé, ale sněhem z bílků zase povolí. Já jsem přidala kůru z citronu, ale kdo má rád, může dát kakao.
- Vznikne nám tekuté těsto, které buď lžičkou, nebo cukrářským sáčkem nanášíme na pečící papír.
- Pečeme při 150 stupních, zhruba 7-10 minut, poznáme podle barvičky piškotů.
Dekuji moc za odpoved, a je mozne nahradit cast cukru treba xylitolem? Pisete o nem v jinem receptu a dnes jsem ho koupila kvuli te tehotenske cuktrovce. Stevie mi dela problem. Muzou xylitol i deti? Treba kdybych nastavila jen cast? Dekuji Tana P.
Xylitol se nedoporučuje u dětí do 12 měsíců. U svého dítka bych se snažila spíše zařazovat stévii, ale nebála bych se ani xylitolu. Náhradu za cukr vyzkoušejte. Z důvodu těhotenské cukrovky bych Vás raději viděla nesladit vůbec ničím a na tyto piškoty zapomenout :-).
Dobry den, muzete mi prosim potvrdit, ze je vhodne i pro 1,5 rocni dite, kdyz je tam ta celozrnna mouka? Jak mam rozeznat co celozrnneho z techto receptu muze i takto male dite? Na seminari jsme si rikali, ze by moc ty celozrnne veci deti nemely. dekuj moc za radu. jinak piskoty, ac moc nechci a branim se co muzu, jsou jeji velkou oblibou, takze bych hned udelala tyto. dekuji Tana P.
Dobrý den, děti by neměly jíst rádoby “ celozrnné“ potraviny z obchodu, kde často jsou do bílé mouky jen přídany hrubší zrna. Občasné zařazení něčeho domácího bych se nebála. V těchto piškotách je i cukr, tak i s ním opatrně. Hezký den a ať se daří, dlouho jsem Vás neviděla 🙂