Domácí balkánský sýr

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez ořechů, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, sacharidy do 6g, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
10 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
4 porce
Jídlo

mimo LCHF

Přidal
Přidáno
1 ks
tvaroh
500 ml
voda
20 g
sůl
Domácí balkánský sýr

Připravte si doma balkánský sýr – levný a chutný.  Balkánský sýr pak můžete použít na mnoho vynikajících studených nebo teplých receptů. Některé nápady na recepty Vám postupně přineseme.  Tak si zítra kupte tvaroh a naložte ho. Ať jste připraveni :-). Máte-li nějaký svůj osvědčený recept, podělte se o něj s námi.

 

Recept připravila

Monika

  1. Z vody a soli si připravte nálev. Můžete přidat i špetku chilli, nebo jen červenou papriku, bylinky či jiné koření podle chuti.
  2. Nálev dejte do uzavíratelné nádoby a vložte tvaroh. Tvaroh používáme měkký, ne ve vaničce.
  3. V nálevu nechte minimálně týden, ideálně 10 dní, aby sůl pěkně tvarohem prostoupila.
  4. Použití je na Vás, všude tam, kde běžně používáte balkánský sýr.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

19 komentářů

  1. Robert řečeno Červenec 28, 2024 Odpovědět

    Nerozumím tomu , proč nenapíšete konkrétni značku toho tvarohu . To je nějak tajný ? Pak tu nemusí psát ,, že to vyhodili , že se to nedalo jíst .

    Prosím čekejte...
  2. Irena Pouchová řečeno Červen 9, 2020 Odpovědět

    Tak nevim , někde je napsáno tvrdý tvaroh , někde měkký , né ve vaničce . Chystám se zkusit , protože ho mám ráda . Tak jaký ?

    Prosím čekejte...
    1. Josef řečeno Březen 9, 2021 Odpovědět

      Sýr dělám často, používám ale pouze tvrdý tvaroh a je moc dobrý.

      Prosím čekejte...
  3. helepoko řečeno Leden 24, 2015 Odpovědět

    Dobrý den, jen pro kontrolu, po naložení se dává na těch 10 dní do lednice? Jen abych něco nepopletla 🙂

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Leden 26, 2015 Odpovědět

      Ano, do lednice 🙂

      Prosím čekejte...
  4. popelusa řečeno Srpen 28, 2014 Odpovědět

    Dobrý den vyzkoušeno skvělá věc ivana

    Prosím čekejte...
  5. ponetka řečeno Červen 10, 2014 Odpovědět

    Dneska se v Albertu stavím a podívám se. Ten, co je na obrázku u receptu, je z Lidlu a výsledek by Tě neměl zklamat. Dokonce jsem při krájení měla problém, aby se nerozpadl, jak je měkký :-). Pak mám ještě vyzkoušený tvaroh z Kauflandu, je to Olešnický tvaroh měkký a má dokonce 1% tuku a 2% tuku, takže kdo si hlídá příjem tuků v potravě, může zkusit ten. Pokusím se poslat odkaz na leták, snad se to zobrazí správně, kdyby ne, je to na 12 stránce a tvaroh má značku Klasa: http://www.kupi.cz/letak/kaufland-praha-4-23?page=12 Budu moc ráda, když se Ti nakonec balkán povede :-). Určitě dej vědět.

    Prosím čekejte...
  6. Janka řečeno Červen 9, 2014 Odpovědět

    To už nevím,ale určitě né tvrdý. Byl z Alberta a taky v igelitovém obalu,jako ten na obrázku,jen jiný výrobce. Dělám z něj pomazánky,ale teď ho nemám doma ,tak nevím značku 🙁

    Prosím čekejte...
  7. Janka řečeno Červen 6, 2014 Odpovědět

    Tak já nevím,už druhý naložený a musím to vyhodit 🙁 Je to strašně tvrdý po těch 10 dnech,drolí se to a hlavně je to tak strašně slaný,že se to nedá jíst 🙁

    Prosím čekejte...
    1. ponetka řečeno Červen 6, 2014 Odpovědět

      Ahoj Janko, můžu se zeptat, jaký používáš tvaroh? Já mám vyzkoušené dva druhy a oba jsou výborné. Podle mě máš tvaroh na strouhání a ten je určitě tvrdý…

      Prosím čekejte...
    2. Hana Brychová řečeno Červen 8, 2014 Odpovědět

      Ponetka je autorkou receptu. Myslím, že dokáže nejlépe poradit 🙂

      Prosím čekejte...
  8. Janka řečeno Květen 29, 2014 Odpovědět

    Sýry by neměly být v jídelníčku každý den. Platí to i pro ty kozí sýry??? Moc děkuji za odpověď.

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Červen 2, 2014 Odpovědět

      Kozí sýry jsou pro tělo mnohem lépe stravitelné. Je tedy dobré kravské sýry nahrazovat kozími.Co se týče četnosti zařazování, razím cestu „všeho s mírou“. Ani kozí sýr bych nezařazovala denně, v jídelníčku je důležitá pestrost.

      Prosím čekejte...
  9. Janka řečeno Květen 29, 2014 Odpovědět

    Tak já už mám hotovo,kdy(v kterou denní dobu) si ho můžu dát?

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Červen 2, 2014 Odpovědět

      Může se dát kdykoliv. Je to zdroj bílkovin.

      Prosím čekejte...
  10. Schechora řečeno Květen 18, 2014 Odpovědět

    chtela bych se zeptat jak je to s normalnimi syry z obchodu protoze ja jsem jednoduse syromilka …

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Květen 18, 2014 Odpovědět

      U sýru z obchodu doporučuji koukat na složení. Podívat se i na více značek a porovnat. Protože se jedná o koncetrovaný mléčný výrobek, bylo by nejvhodnější používat jen bio kvalitu, aby sýr nebyl plný chemie. A trošku s nimi v jídelníčku šetřit, neměly by být každý den. Více je v článku : https://www.receptynahubnuti.cz/chcete-byt-zdravi-pak-nepijte-mleko/

      Prosím čekejte...
  11. lucinkan řečeno Květen 15, 2014 Odpovědět

    Tvaroh jsem dnes koupila a vecer ho nalozim. :-).

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Květen 16, 2014 Odpovědět

      Bezva, pak Lucinko písni, jak chutnal 🙂

      Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*