- Čas přípravy
- 5 minut
- Délka vaření
- 10 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 2 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 2.10.2013
- 300 g
- cuketa
- 300 g
- fenykl
- dle chuti
- koření
- 20 g
- máslo
- 0 kapek
- olivový olej

Při zdravém stravování je potřeba myslet co nejvíce zeleně. Zelená barva by měla v jídelníčku převládat. To je nejrychlejší rada na zdravé stravování. Cuketa v kombinaci s fenyklem vykouzlí lahodnou chuť. Polévka je rychlá, chutná a dietní. Je moc vhodná i pro děti. Cuketu a fenykl bych doporučovala zařazovat i postupně mezi první příkrmy.
- Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostky. Používám ji i se slupkou. Ale pouze, pokud je cuketa mladá. Velké cukety mají slupky tvrdé a musí se oloupat.
- Nasypeme do hrnce s vodou. Vody dejte tolik, aby veškeré suroviny byly těsně pod vodou. Jinak by byla polévka řídká a museli byste ji zahušťovat. A tomu je vhodnější se vyhýbat. Přisypeme pokrájený fenykl a přidáme 20g másla (pro veganskou variantu zvolte kokosový olej).
- Přidáme koření podle vlastní chuti. Kmín, polévkové koření, zeleninovou bujonovou kostku bez glutamátu. Já dávám ještě do každé polévky kus mořské řasy.
- Vaříme do změknutí.Pak rozmixujeme. Před podávání zakapeme olejem lisovaným za studena a posypeme čerstvými bylinkami
Výborná polévka ,moc chutnala.
Jednoduché a rychlé jídlo. Neměla jsem fenykl, dala jsem tedy řapíkatý celer, ale i tak byla výborná.
Dobrý nápad s řapíkatým celerem
tak tuhle polévku jsem si dnes dělala už po několikáté,bezvadná večeře přes zimu,zahřeje mě večer,když už nemůžu čaje ani vidět..jednoduchá ale lahodná..ta se ti Hani povedla.
jsem ráda, že chutná