- Čas přípravy
- 5 minut
- Délka vaření
- 10 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 2 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 2.10.2013
- 300 g
- cuketa
- 300 g
- fenykl
- dle chuti
- koření
- 20 g
- máslo
- 0 kapek
- olivový olej
Při zdravém stravování je potřeba myslet co nejvíce zeleně. Zelená barva by měla v jídelníčku převládat. To je nejrychlejší rada na zdravé stravování. Cuketa v kombinaci s fenyklem vykouzlí lahodnou chuť. Polévka je rychlá, chutná a dietní. Je moc vhodná i pro děti. Cuketu a fenykl bych doporučovala zařazovat i postupně mezi první příkrmy.
- Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostky. Používám ji i se slupkou. Ale pouze, pokud je cuketa mladá. Velké cukety mají slupky tvrdé a musí se oloupat.
- Nasypeme do hrnce s vodou. Vody dejte tolik, aby veškeré suroviny byly těsně pod vodou. Jinak by byla polévka řídká a museli byste ji zahušťovat. A tomu je vhodnější se vyhýbat. Přisypeme pokrájený fenykl a přidáme 20g másla (pro veganskou variantu zvolte kokosový olej).
- Přidáme koření podle vlastní chuti. Kmín, polévkové koření, zeleninovou bujonovou kostku bez glutamátu. Já dávám ještě do každé polévky kus mořské řasy.
- Vaříme do změknutí.Pak rozmixujeme. Před podávání zakapeme olejem lisovaným za studena a posypeme čerstvými bylinkami
Výborná polévka ,moc chutnala.
Jednoduché a rychlé jídlo. Neměla jsem fenykl, dala jsem tedy řapíkatý celer, ale i tak byla výborná.
Dobrý nápad s řapíkatým celerem 🙂
tak tuhle polévku jsem si dnes dělala už po několikáté,bezvadná večeře přes zimu,zahřeje mě večer,když už nemůžu čaje ani vidět..jednoduchá ale lahodná..ta se ti Hani povedla.
jsem ráda, že chutná 🙂