- Čas přípravy
- 10 minut
- Délka vaření
- 10 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 1 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 30.10.2014
- 100 g
- cuketa
- 100 g
- houby
- 50 g
- cibule
- olivový olej
Chcete-li zhubnout, je třeba zkoušet i jiné přílohy než jen ty klasické české – těstoviny, bílou rýži, brambory, knedlíky. Převážně tyto příhy totiž mohou za nadváhu. Přitom můžeme jako přílohu použít téměř cokoliv jiného. Ve večerních hodinách se skvěle hodí klasickou sacharidovou přílohu zcela vynechat a místo ní zařadit zeleninu. V chladnějším období je pak vhodnější zelenina teplá. A protože bylo letos mnoho hub, jistě máte uložené pytlíčky v mrazáku, a nebo je máte nasušené. Ani můj mrazák není vyjímkou, tak proč si houby opět nedopřát.
Cuketa je v redukčním, ale i zdravém jídelníčku nezastupitelná. V kombinaci s houbami je to přímo mňamka.
Pak k ní stačí jen doplnit zdroj bílkovin – přidat plátek ryby, masa, tofu, tempehu nebo jen celé posypat sýrem, a máte připravenou večeři.
Dobrou chuť!
Hanka
- Cibuli nakrájíme a orestujeme na olivovém oleji.
- Cuketu nakrájíme na kostičky. Pokud je větší, je potřeba oloupat i slupku, byla by tvrdá.
- Přidáme houby, kmín a dusíme a restujeme do měkka. Podáváme jako přílohu nebo jako teplý zeleninový salát.
Tak tahle příloha byla na programu dne včera k večeři. Dala jsem si k ní uzený tempeh a musím říct, že mě večeře úplně chuťově dostala. A hlavní je, že mi přítel z Vašeho jídelníčku ujídá a chutná mu to taky 🙂
Super, jen tak dál 🙂