- Čas přípravy
- 10 minut
- Délka vaření
- 10 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 1 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 25.6.2016
- 200 g
- chřest zelený
- 5 g
- olivový olej
Tento recept přináší velmi zdravou alternativu běžných těstovin. Chřestové tagliatelle mám moc ráda sypané parmezánem a čerstvou bazalkou. Ale upravit si je po uvaření můžete dle své chuti a svých receptů. Chřest má výborné léčebné účinky, např. snižuje hladinu cholesterolu, upravuje krevní tlak, zlepšuje látkovou výměnu, upravuje hladinu cukru v krvi, harmonizuje ženské hormony, zmírňuje premenstruační syndrom a menstruační bolesti, brání zadržování vody v těle a omezuje tvorbu křečových žil.
Přeji dobrou chuť a pohodové hubnutí!
Hanka
- Z chřestu odlomíme hlavičky (můžete je přidat do oblíbené směsi na těstoviny nebo je ráno zamíchat třeba do vajíček).
- Pokud je chřest starší, musíte ho před použitím nejdříve oloupat.
- Stonek po celé délce nakrájíme na tenké plátky tak, že chřest položíme na prkénko a škrabkou na brambory postupně odkrajujeme.
- Do vroucí vody ochucené troškou citronu a olivového oleje a dáme asi na 10 minut vařit chřestové tagliatelle.
- Po vyjmutí a odkapání vody je použijeme jako běžné těstoviny a ochutíme dle svého receptu.
Zatím žádné komentáře, buďte první!