- Čas přípravy
- 10 minut
- Délka vaření
- 12 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 1 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 15.6.2015
- 200 g
- chřest zelený
- 100 g
- anglická slanina
- 5 g
- olivový olej
Chřest v kombinaci se slaninou nebo pršutem se může stát velice příjemným pohoštěním pro hosty, když je budeme chtít pohostit něčím teplým. Vše si stačí připravit dopředu a pak jen zapnout troubu. Chřest je navíc zdrojem mnoha potřebných živin. Dělala jsem obě dvě varianty, jak se slaninou , tak s pršutem, a obě byly vynikající.
Přeji dobrou chuť!
Hanka
- Chřest opláchneme a ulámeme tvrdé konce. Pokud je mladý a čerstvý, dá se použít celý.
- Obalíme plátkem slaniny nebo pršutu. Obalovala jsem vždy dva chřesty, ale dal by se obalit i každý samostatně.
- Dáme do zapékací misky nebo na plech na pečící papír. Konce chřestu potřeme olivovým olejem.
- Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 12 minut.
Zatím žádné komentáře, buďte první!