- Čas přípravy
- 15 minut
- Délka vaření
- 20 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 4 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 20.5.2015
- 400 g
- brokolice
- 150 g
- cibule
- 100 g
- mrkev
- 500 ml
- kuřecí vývar
- 1 ks
- česnek
- 20 g
- olivový olej
- 10 g
- ghí
Češi jsou na polévky hodně zvyklí a ani já nejsem výjimkou. Navíc, když venku prší jako dneska, tak krásně zahřejí. Husté polévky jsou výborným zdrojem zeleniny a skvěle zasytí. Stačí dát dostatek zeleniny a zahustí se sama. Díky restovanému česneku získa jemnou a lahodnou chuť. Pokud budete polévku podávat jako hlavní jídlo, je potřeba přidat ještě zdroj bílkovin.
- Na olivovém oleji orestujeme cibuli.
- Přidáme lžíci ghí a nakrájenou mrkev. Až začne mrkev lehce zlátnout, přidáme nakrájený česnek na plátky a chvilku orestujeme. Musí se lehce zabarvit, aby nebyl cítit. Ale nesmí se připálit, jinak by polévka zhořkla.
- Zalejeme ihned silným domácím vývarem a přidáme brokolici. Nakonec doplníme vodou tak, aby brokolice nebyla celá ponořená. Jinak by byla polévka řídká.
- Vaříme do změknutí a pak polévku rozmixujeme. Případně přidáme ještě trošku vody a povaříme.
Polévka vypadá víc jak dobře :)), přes víkend bude na stole.
🙂