Brokolicová polévka s pečeným česnekem

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez mléčných, bez ořechů, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, paleo strava, sacharidy 6 - 10g, strava s nižším GI, whole30

Prosím čekejte...
Čas přípravy
15 minut
Délka vaření
20 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
4 porce
Jídlo

polévky

Přidal
Přidáno
400 g
brokolice
150 g
cibule
100 g
mrkev
500 ml
kuřecí vývar
1 ks
česnek
20 g
olivový olej
10 g
ghí
Brokolicová polévka s pečeným česnekem

Češi jsou na polévky hodně zvyklí a ani já nejsem výjimkou. Navíc, když venku prší jako dneska, tak krásně zahřejí. Husté polévky jsou výborným zdrojem zeleniny a skvěle zasytí. Stačí dát dostatek zeleniny a zahustí se sama. Díky restovanému česneku získa jemnou a lahodnou chuť. Pokud budete polévku podávat jako hlavní jídlo, je potřeba přidat ještě zdroj bílkovin.

brokolicova-polevka
Polévku máme rádi hustou, proto zeleninu nezálévám vodou úplně

 

  1. Na olivovém oleji orestujeme cibuli.
  2. Přidáme lžíci ghí a nakrájenou mrkev. Až začne mrkev lehce zlátnout, přidáme nakrájený česnek na plátky a chvilku orestujeme. Musí se lehce zabarvit, aby nebyl cítit. Ale nesmí se připálit, jinak by polévka zhořkla.
  3. Zalejeme ihned silným domácím vývarem a přidáme brokolici. Nakonec doplníme vodou tak, aby brokolice nebyla celá ponořená. Jinak by byla polévka řídká.
  4. Vaříme do změknutí a pak polévku rozmixujeme. Případně přidáme ještě trošku vody a povaříme.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

2 komentářů

  1. Hanis řečeno Květen 21, 2015 Odpovědět

    Polévka vypadá víc jak dobře :)), přes víkend bude na stole.

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Květen 21, 2015 Odpovědět

      🙂

      Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*