- Čas přípravy
- 15 minut
- Délka vaření
- 30 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 1 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 11.1.2014
- 90 g
- brambory
- 30 g
- jáhly
- 1 ks
- cibule
- 1 PL
- olivový olej
- 5 g
- máslo

Jednoduchý recept, jak malinko zpestřit klasickou bramborovou kaši a nevíc ulevit našemu zažívání od brambor. Většina českých lidí je baští několikrát týdně a zrovna brambory nepatří mezi top potraviny. Dříve se takovéto kaši říkalo nastavovaná.
- Brambory uvaříme do měkka. Jáhly také uvaříme, aby byly spíš rozvařené. Já jsem je vařila zvlášť v hrnci, ale možná by je šlo hodit do jednoho hrnce i s bramborami.
- Nakrájíme cibulku na malinké kostičky a orestujeme ji na pánvi na trošce olivového oleje.
- Slijeme přebytečnou vodu z brambor a jahel, ale necháme si ji odloženou v hrnečku. Použijeme ji při šlehání.
- Vše nasypeme do nádoby nebo hrnce na šlehání či mixování. To znamená - jáhly, brambory, cibulku a trochu vody z uvaření brambor. Šleháme či mixujeme do jemné kaše a postupně přidáváme vodu až dosáhnete požadované konzistence. Přidat můžete i lžičku másla a trošku mořské či himalájské soli. Já jsem vše mixovala v mixéru a kaše byla krásně nadýchaná.
Můžu místo vody přidat sojové mléko? Díky
Jistě můžete.
dobrý den,jak často bychom při hubnoucím jídelníčku měli jíst brambory?Lepší varianta a zdravější bude asi ta,při které bude menší množství brambor spolu s nějakou obilovinou(jáhly,quinoa,atd.)? děkuji za odpověď.
Brambory bych zařazovala tak 1x týdně. Ano, jako lepší variantu vidím kombinaci třeba s quinoou nebo jáhlami.