- Čas přípravy
- 15 minut
- Délka vaření
- 20 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 1 porce
Quinoa je stále v Čechách poměrně neznámá potravina. A je to opravdu škoda. Jedná se o velice výživnou přílohu s velkým množstvím kvalitních bílkovin. Navíc je přirozeně bezlepková. Dají se z ní dělat výborné dezerty, nebo ji prostě můžete použít místo těstovin jako přílohu. Quinou milují i děti, má totiž lehce oříškovou chuť.
Přeji pohodové hubnutí!
Hanka
- Quinou propláchneme a uvaříme do měkka.
- Slijeme vodu a zalijeme kokosovým mlékem. Protože jsem mléko neměla, udělala jsem narychlo svoje domácí. Předem chvilku namočený kokos jsem rozmixovala s vodou.
- Zamícháme, a případně dosladíme stévií nebo javorovým sirupem. Čím méně budete sladit, tím budete vitálnější. Zvykejte si jen na sladkou chuť ovoce.
- Přidáme borůvky (čerstvé nebo mražené) a posypeme nasekanými mandlemi.
Hurá! Mám doma quinou a nevěděla jsem, co s ní. To jsem ráda. Zkusím to co nejdříve.:-)
Fajn, písněte pak, jak chutnalo. 🙂