- Čas přípravy
- 15 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 1 porce
- 1 g
- banán
- 30 g
- kešu ořechy
- 1 PL
- kakao
- dle chuti
- stévie

Vynikající zdravý dezert. Když se podíváte na složení čokolády, tak obsahuje jenom kešu ořechy, kakao, a případně trošku stévie. Pro dokonalejší výsledek můžete použít stejně jako já já pravé BIO nepražené kakao ze zdravé výživy – toto kakao se řadí mezi superpotraviny. Je doslova nabušené vitamíny, minerály a enzymy. Je bohaté na hořčík, železo,zinek. V kombinaci s kešu ořechy vznikne lahodná hebká chuť.
- Kešu ořechy si namočíme do vody nejlépe den předem.
- Ořechy nasypeme do mixéru a postupně při mixování doléváme vodu, ve které byly namočené. Přidáme lžičku kakaa a případně trošku stévie. Mixujeme až bude čokoláda úplně krémová. Vodu přilévejte po troškách, abyste neměli čokoládu moc řídkou.
- Jednu porci pravděpodobně v mixéru neuděláte, protože bude pod mixovacími noži. Musela jsem také dělat dvě. Ale vůbec to nevadilo, snědlo se všechno.
- Pak nakrájíte na talířek banán a přelijete čokoládou. Na zahradě jsem objevila poslední letošní maliny, tak zpestřily ozdobení.
Chcem sa spytat, ked pisete ze orechy si treba namocit den dopredu,znamena to ze maju byt namocene 24 hodin?
Já je namáčím večer, tedy tak 12 – 14 hodin.
Tohle je teda taková dobrota, že bych toho snědla celou mísu. Mohlo by se to udělat i z mandlí?
Z mandli jsem to zkousela a nebylo to tak jemne jako z kesu.